GÅ RETT TIL DYRESIDEN

I svarte natten er det nesten umulig å oppdage en katt som smyger seg over veien. Derfor kan reflekshalsbånd redde mange katteliv.

- Uten refleks blir dyret først oppdaget 25-30 meter unna bilen. Da er det ikke mange sekundene før bilen er der. Med refleks er dere godt synlige på 140 meters avstand hvis bilisten bare bruker nærlys – og hele 400 meter unna i fjernlys, sier daglig leder og eier av Sørlandsparken Hund & Katt Senter i Kristiansand Lill-Anita Kultorp til Dittdyr.no.

Stort utvalg
Reflekshalsbåndene til katt kommer i mange lekre farger og varianter. De fleste koster fra 30 til 100 kroner. Det er viktig at katten ikke setter seg fast eller kveles av halsbåndet, så det er viktig å velge riktig halsbånd

- De må enten har klipslås som løser seg ut om katten setter seg fast – eller en strikk som katten kan smyge seg ut av. De ikke sitte for stramt på, understreker Kultorp.

Les mer fra Dittdyr.no:

Disse kan ha startet livet på jorden

Dyremordere går fri

Ville spille golf - reddet 20.000 dyr

Merket
Flere innser nå at refleks kan redde dyret fra trafikkdøden.

- Flere katteeiere ser viktigheten av å bruke reflekshalsbånd på kjæledyrene, men alle burde sørge for det. Da hadde mange tragiske påkjørsler blitt unngått, avslutter Kultorp.

Merking av dyret kan også hjelpe dyret tilbake til sin rette eier om det går seg vill. Det er derfor lurt å notere navn, nummer og adresse på reflekshalsbåndet.