RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik utfordret hun Jens

(@erna_solberg/ Twitter)
Sist oppdatert:
Begge statsministerkandidatene fleipet om operasjonen på Twitter før torsdagens TV-debatt.

- Ok @jensstoltenberg jeg er klar for duellen #2valg.

Denne meldingen la Erna Solberg ut op Twitter, under en time før hun møtte opp til debatt mot Jens Stoltenberg, som tirsdag måtte operere vekk en føflekk på øyet.

Tidligere på dagen hadde statsministeren lagt ut denne meldingen på sin Twitterprofil:

- Hmm. Skal jeg stille med eller uten #solbriller i duell mot Erna på TV2 kl 2140? #2valg, og la ved to bilder av seg selv. Med og uten solbriller.

Jens valgte sistnevnte alternativ.

Dermed var hanskene kastet og stemningen var god ved inngangen til debatten.

Kvelden ble innledet med bred enighet mellom de to om at det er nødvendig med en ansvarlig økonomisk politikk, men de var uenige om hvem som kan føre den.

– Det som bekymrer meg, er at Høyre og Fremskrittspartiet er uenige om selve grunnmuren i den økonomiske politikken. Det er en usikkerhet norsk økonomi ikke trenger, sier Stoltenberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ryggmargsrefleks
Solberg svarte med å vise til den «willochske ryggmargsrefleksen» som ligger i Høyres politikk og forsikret om at Høyre kommer til å være ansvarlige.

– Jeg mener dere ikke har gjort jobben skikkelig. Når vi nå står mer sårbare overfor endringene som kommer utenfra, er det fordi vi ikke har gjort leksen vår. Vi er mer oljeavhengige, og vi har ikke klart å løfte fram nye næringsveier, sier Erna Solberg.

Samtidig trakk Stoltenberg fram at Høyre i 2005 beskyldte Frp for en uansvarlig økonomisk politikk og at partiet ikke har endret seg etter dette. Solberg la vekt på at formuesskatten etter hennes mening tvinger norske gründere til å søke utenlandsk kapital framfor å satse på lokale eiere.

Uenige om helse
Det var også en sterk uenighet mellom de to statsministerkandidatene innen helse.

– Vi burde bruke kapasitet hos private. At folk står i kø, koster penger, Det koster også smerte for dem det gjelder, sa Høyre-leder Solberg.

– Aldri er det behandlet flere ved norske sykehus. Vi har lykkes i å heve kvaliteten og tallet på folk som får behandling. Vi bruker private, men det avgjørende er at vi er imot det systemet dere står for, svarte Ap-lederen.

Erna Solberg beskyldte under debatten Ap for å ha overlatt penger og satsing innen skole til regjeringspartner SV.

– Vi vil doble satstingen på etter- og videreutdanningen understreket Solberg. På den annen side advarte Stoltenberg om at enhver form for privatisering svekker fellesskolen.

Følg vår valgblogg med livestudio her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere