RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik var 2009-sesongen

Vi ser tilbake på året som har gått.

Til tross for varierende resultater og en noe lavere sluttplassering i Tippeligaen enn ønsket, har 2009 vært begivenhetsrikt.

Det hele startet i januar med innendørsturnering på Beitostølen. VIF-nykommer Dawda Leigh tok kommandoen på spillermøtet og ledet Vålerenga helt til finalen.

Les mer om finalen og turneringen her

Fra den varme hallen på Beitostølen gikk veien til litt kjøligere Mysen og ”Camp Attitude”. Her fikk spillerne testet seg selv både fysisk og psykisk under tøffe forhold med lite søvn. Lagarbeid, flytting av grenser og ikke minst kryssing av en iskald elv stod på programmet.

Les alt om teambuildingen i Østfold her

Årets første treningsleir gikk til Side i Tyrkia, hvor Vålerenga i løpet av to uker fikk trene under gode forhold. I tillegg til fotballtrening og tre treningskamper mot internasjonal motstand arrangerte Erik ”Panzer” Hagen Vålerenga Open i tennis og Johan Kaggestad tok ansvaret for å trene tilreisende VIF-supportere.

Les alt om Tyrkia-oppholdet her

Etter bare et lite opphold hjemme i Norge dro laget videre til neste treningsleir, det tradisjonelle oppholdet på La Manga. Også her ble det spilt tre treningskamper, mot blant annet de russiske mesterne Rubin Kazan.

Les alt om La Manga-oppholdet her

Tippeligaen startet rekordtidlig i 2009. Allerede 15. mars ble sesongen sparket i gang med bortekamp mot Rosenborg. De kommende seriemesterne viste seg for sterke og vant 3-0 på eget gress. Ikke før i fjerde serierunde skulle årets første seier komme. En seier som smakte veldig godt. For tredje året på rad vant Vålerenga på Åråsen mot Lillestrøm

Les alt om kanarislakten her

Årets første byderby ble spilt 21. mai, og hvilken kamp det ble. Dessverre klarte ikke Vålerenga å bryte Lyn-forbannelsen denne gangen heller, men kampen må ha vært en av sesongens mest underholdende kamper.

Les alt om 4-4-kampen her

Etter en trøblete start på sesongen snudde det for Vålerenga som etter flere viktige seiere lå på 4. plass på tabellen. Så kom en periode med skader på omtrent hele midtforsvaret og en rekke kamper uten seier i serien.

Vålerenga spilte også kvalifisering til Europa League mot greske PAOK i sommer. I voldsomt regnvær på Ullevaal tapte Vålerenga 1-2 i den første kampen, hvor Vålerenga sannsynligvis ble snytt for tre straffer.

I returkampen på Toumba Stadium ble Morten Berre kampens eneste målscorer i en sterk borteseier, men Vålerenga ble slått ut på bortemålsregelen. Også i denne kampen ble Vålerenga snytt for en soleklar straffe.

Les alt om returkampen mot PAOK her

I august valgte hovedtrener Tor Ole Skullerud å trekke seg fra stillingen. Martin Andresen tok over det daglige treneransvaret.

- Jeg tar konsekvensen av den situasjonen Vålerenga befinner seg i nå. For å snu en tung periode trenger klubben folk som er 100 prosent motivert og fulle av energi for å snu dette. Mitt batteri er rimelig flatt og jeg tror derfor at andre bør få muligheten til å bringe dette videre, sier Skullerud.

Skullerud ble i desember ansatt som sportssjef ved WANG toppidretssgymnas.

Mer om Toros avgang her

Slutten av september ble begivenhetsrik på mange måter. 20. september ble sesongens andre byderby spilt, og endelig skulle derbyspøkelset jages på dør en gang for alle. I løpet av kampens første 16 minutter ledet Vålerenga 3-0, og Lyn klarte aldri å svare. Bengt Sæternes scoret to mål, Mohammed Fellah og Luton Shelton hvert sitt i 4-1-seieren.

Les alt om Ghostbusters her

Tre dager senere reiste Vålerenga til Molde for å kjempe om en plass i cupfinalen. Det begynte veldig bra da Harmeet Singh scoret årets mål rett før pause. Vålerenga kjempet som løver mot et mer og mer frustrert Molde-lag, men i kampens 77. minutt mistet leiesoldat Andreas Nordvik hodet og ble utvist. Nordvik dyttet Mame B. Diouf overende i feltet etter en duell. Med 10 mot 11 klarte innbytter Mohammed Abdellaoue å sende Vålerenga i ledelsen igjen, men Pape P. Diouf sørget for ekstraomganger. Her ble dessverre Molde for sterke på en regntung bane og drømmen om cupfinale nummer to på to år var knust.

Les alt om cupdramaet her

I tillegg til de nevnte høydepunktene, kan også 3-0-seierene borte mot Molde og Viking nevnes, og det er alltid godt å slå Brann i Bergen. Bengt Sæternes ble matchvinner i 2-1-seieren i oktober.

Se alle resultater fra 2009-sesongen her

2009-sesongen fremstår som ungguttas gjennombrudd i Vålerenga. Talentet til unggutta har det aldri vært noe å si på, men denne sesongen blomstret flere av de samtidig.

Høyreback Freddy dos Santos ble skadet tidlig i sesongen før han fikk hjerteproblemer og dermed mistet det meste av sesongen. Amin Nouri (19) grep sjansen han fikk med begge henda og gjorde høyrebackplassen til sin ut sesongen.

På midtbanen vokste både Mohammed Fellah og Harmeet Singh fram til å bli meget gode Tippeligaspillere. Mohammed Fellah hadde gått skadet i nesten to år, men viste i 2009 at han blir en mann å regne med i fremtiden. Harmeet Singh spilte seg også rett inn i hjertene til alle Vålerenga-supportere med sin utrettelige arbeidsinnsats. Fremtiden er lys.

Les alt om ungguttas gjennombrudd her

VIF Media-redaksjonen ønsker alle våre lesere et riktig Godt Nyttår. Mandag 4. januar starter Vålerenga oppkjøringen til neste sesong, og vi følger selvfølgelig hele oppkjøringen tett på VIF TV og vif-fotball.no.

bojan ffk
bojan ffk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere