Slik var Anja kledt da hun forsvant

Foto: Politiet/Privat

Politiet i Ålesund viste onsdag fram en utstillingsdukke med klær nøyaktig like dem som 21 år gamle Anja Weløy Aarseth hadde på seg da hun ble drept.

04.09.13 13:15

Ålesund/Oslo (NTB-Frode Kvam): - Vi har ingen nye opplysninger i saken, men skal vise fram en dukke iført tilsvarende klær som den drepte hadde på seg, opplyser politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Han forteller at politiet fram til onsdag formiddag hadde fått inn mellom 700 og 800 tips i saken. I tillegg er over 50 personer til nå blitt avhørt.

Alle som var i området på byfjellet Aksla der drapet skjedde forrige onsdag, har fått beskjed om å melde seg til politiet. Mange har allerede gitt beskjed om at de var på Aksla fra klokken 17 og utover denne kvelden. Politiet understreker at disse blir kontaktet for å avtale tidspunkt for vitneavhør. Ingen skal møte opp hos politiet uten avtale.

- De som skal inn til vitneavhør bes om å møte opp i de samme klærne de hadde på seg onsdag kveld da de var på tur på Aksla. Det er av praktiske årsaker vi ber de som møter til avtalt avhør om å stille i disse klærne. Vi ser ikke etter spesielle antrekk, sier Skovly.

Dukke

Politiet håper at fremvisningen av utstillingsdukken kan styrke hukommelsen hos enda flere personer som kan ha sett Aarseth før drapet.

Aarseth hadde på seg svarte Adidas-joggesko med sølv-/lilla-lignende sjatteringer på siden, en svart, lang tights av merket Nike og en rødoransje overdel av samme merke. Treningsjakken er av merket Frank Shorter og er svart med avtakbare ermer, og den har en rød sjattering fra skulderpartiet ned til lommene.

900 tips
Fram til middagstider onsdag hadde politiet mottatt nærmere 900 tips i saken, og nesten 100 personer er blitt avhørt, opplyser politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til TV 2.

Tidligere onsdag var politiet ute i terrenget på byfjellet Aksla der Aarseth ble funnet drept onsdag i forrige uke. Politiet søkte med metalldetektorer.

- Vi søker etter gjenstander som ikke er en naturlig del av terrenget. Vi søker ikke etter noe spesielt, men etter ting som kan være av interesse, sier Skovly.

Vitneavhør
Alle som var i området der Aarseth ble funnet, har fått beskjed om å melde seg til politiet. Mange har allerede gitt beskjed om at de var på Aksla fra klokken 17 og utover denne kvelden. Politiet understreker at disse blir kontaktet for å avtale tidspunkt for vitneavhør. Ingen skal møte opp hos politiet uten avtale.

- De som skal inn til vitneavhør bes om å møte opp i de samme klærne de hadde på seg onsdag kveld da de var på tur på Aksla. Det er av praktiske årsaker vi ber dem som møter til avtalt avhør om å stille i disse klærne. Vi ser ikke etter spesielle antrekk, sier Skovly.

Bil-tips

Politiet ba tirsdag om tips i forbindelse med en sølvgrå Toyota Yaris. Skovly presiserer at det kun er førere av en slik bil som kjørte på Borgundvegen mellom Høgskolen i Ålesund og Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK) mellom klokken 18 og 18.20 onsdag i forrige uke, som skal melde seg for politiet.

- Politiet ber om at dersom du har en slik bil og kjørte på Borgundvegen i det aktuelle tidsrommet, kontakter oss. Da kan avklare om det var offeret som kjørte i denne bilen eller ikke, sier Skovly.

Et overvåkingsbilde viser en slik bil, men det er ikke mulig å se verken sjåføren eller registreringsnummeret. Politiet tror sjåføren kan ha vært Aarseth på vei til turområdet.

Skjult ansikt
Et av vitnene som ble avhørt tirsdag, har forklart seg om en mann som skjulte ansiktet.

Torild Løvold sier til Dagbladet at hun var sammen med en vennegjeng på tur på Aksla sist onsdag, og at hun husker mannen veldig godt.

- Du kunne så vidt se ansiktet, det var nesten som han hadde på en finlandshette. Jeg tenkte at det var en veldig merkelig bekledning, spesielt med tanke på at det var så varmt, sier Løvold til avisen. Hun sier at politiet var svært interessert i å høre mest mulig om denne mannen under avhørene.

Over 50 politifolk jobber nå aktivt med saken. Politiet har sikret materiale på drapsstedet og håper materialet kan inneholde biologiske spor. Svar fra analysene forelå onsdag morgen ennå ikke.

Fakta om Ålesund-drapet

* 28. august: Anja Weløy Aarseth (21) forsvant under en joggetur på byfjellet Aksla i Ålesund.

* 29. august: Familien meldte henne savnet. En leteaksjonen ble satt i gang i området der hun forsvant.

* 31. august: En kvinne ble funnet drept på Akslafjellet.

* 1. september: Avdøde ble fraktet bort fra åstedet. Politiet ber om overvåkingsbilder fra Ålesund rundt det aktuelle tidspunktet.

* 2. september: Den døde ble obdusert. Politiet bekreftet at det er den savnede 21-åringen som er funnet. Politiet opplyser også at man har besluttet at det skal tas DNA-prøver av menn som er inne som vitner i forbindelse med etterforskningen.

* 4. september: Politiet viste fram en utstillingsdukke kledd som offeret var da hun ble drept. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag