RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik var NXL

Sist oppdatert:
Fem menn reiste til Sverige med ett mål; å demonstrere norske spilleferdigheter i Nordic Xbox League.

Idet vi entret flyet på vei til eksotiske Kiruna ser vi fienden. Sammen med Sverige, Danmark og Finlands «soldater» deler vi farkosten som skal ta oss til slagmarken i Nord-Sverige. Etter en time i lufta bygges spenningen gradvis idet vi entrer isødet i drøye 20 minusgrader og snøkledd landskap. Det er nå det gjelder!

”Sola går bak åse ned og skuggan blir så lange”

Allerede kl. 14 står sola lavt i horisonten. Alle lagmedlemmer skuler på de konkurrerende deltagerne. Hvilke triks og fiksfakserier skjuler seg bak det ytre? Hvem er best? Den trendy eller den opplagt nerdete? Hva med den eneste kvinnelige deltageren, isdronningen fra Finland? Og ikke minst; hvem skal representere lagene i de forskjellige spillene?

Dag 1

Etter en kort busstur ender vi opp på Scandic Hotell hvor konkurransen skal foregå. Første dagen vil bli Martin, Tarjei og Joakims krig, og det hele starter med lagets yngste deltager. Martin er en ekstremt presis «Project Gotham Racing 3»-sjåfør. Han er kalkulert, kjører så å si plettfritt og viser ingen form for anstrengelse. Merk mine ord når jeg sier vi kommer til å se mer til denne lovende unge herren. Dessverre ble det bare én seier for Martin som uheldigvis måtte kjøre automatgir i et par løp.

Det norske NXL-laget.
Det norske NXL-laget.
Det norske NXL-laget foran ishotellet.

Neste spill skulle testet norske evner i FPS-sjangeren. Tarjeis favorittspill er «Call of Duty 2», men han har brukt den siste måneden på å bli kjent med «Call of Duty 3». Det arbeidet bar tydeligvis frukter, for Tarjei knuste Sverige men tapte mot de andre landene. Finland briljerte med ekstremt nivå på strategi og ferdigheter.

Med tre spennende og ekstremt jevne kamper i «FIFA», som dessverre ender i tap, avsluttes første dagen. Etter flere slitsomme ekstraomganger var Joakim skuffet over å ha kjørt Arsenal fullstendig på dunken, hvor de hører hjemme. (muhaha)

Dag 2

Etter en skuffende første dag samlet vi krefter, krysset fingrer og tær og gjorde oss klare for turneringens siste og avgjørende dag. Martin startet med en omgang i «Ghost Recon: Advanced Warfighter» som endte med, la oss kalle det, ekstremt få muligheter til å vinne.

Norge har tradisjon i å la andre land, da spesielt Sverige, få lov til å ”låne” landet i lengre perioder. Vi valgte å tro at det ville vært uetisk av Norge å bryte med tradisjonene. Derfor «valgte» vi rett og slett å tape i siste og avgjørende kamp i «Gears of War» også, for å unngå uryddighet på resultatplakaten.

Overraskende nok tok Sverige et lite stykke Finland etter først å ha valset over Norge og Danmark. Dermed vant svenskene, og ikke de tidligere suverene finnene, Nordic Xbox League.

Ishotell

Men denne turen handlet om mye mer enn nordiske mestere i Xbox-spilling. Etter finalen ventet en liten briefing om minusgrader og dens innvirkning på ynkelige menneskekropper. Vi fikk varme klær for det som skulle vise seg å bli turens desidert største høydepunkt for oss.

En buss fraktet oss til nabobygda ”Jukkasjärvi”, stedet som huser ett av verdens mest kjente og spesielle ishotell. Hotellet er bygget opp av is fra den nærliggende elva, og er smykket med iskunst i hver minste detalj. 37 iskunstnere fra hele verden har samarbeidet om dekoreringen av hotellet. Nydelige greier! Da vi endelig hadde hentet inn pusten igjen ventet en tur jeg sent vil glemme.

Ishotell.
Ishotell.
Inne i ishotellet.

I nærheten av hotellet stod snøscootere og ventet på at rumpa mi skulle tine og plasseres på setet. Noe som skjedde lynings idet hjertet begynte å slå fortere ved synet av 600 kubikk som skulle mellom låra. I drøye 3 mil kjørte vi i eventyrlige omgivelser. Det var vindstille og etter hvert lettet skyene for å avsløre en isblå og oransje solnedgang. Etter mørbanking i konkurransen kjørte fire norske vikinger ydmykt inn i solnedgangen.

Selv om svenskene vant turneringen, så kan jeg i alle fall ikke nekte for at Nord-Sverige er vakkert! Be proud!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere