*Nettavisen* Nyheter.

Slik var spill-uken som gikk

Sist uke gjenoppdaget vi det beste norske dataspillet, fant noen grusomme kontroller og gikk på oppdagelsesferd med Gizmondo.

Mandag
Uka begynte med en trist nyhet. Når den neste generasjonen konsoller dukker opp, blir det harde kår for små utviklere. Spillene kan bli så dyre å utvikle at kun de største har råd.

Men det gikk ikke lang tid før gladnyhetene rullet inn. Først kunne vi melde at Sony leker med tanken på å gi Playstation Portable mobiltelefon-funksjoner. Så rundet vi av dagen med en liten oversikt over EA sine 13 nestegenerasjonspill.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tirsdag

Dag to ga dere en sak om

det beste norske dataspillet noensinne

. Deretter kom gladnyheten om at

Spillmagasinet vender tilbake på norske TV-er

, og om noen

kontroller

du neppe vil spille med.

Onsdag
Etter forrige ukes relativt triste prestasjon, var uke fire sin onsdag keen på å ta igjen. Ballet begynte med en uttalelse fra en av EAs toppsjefer: Spill blir dyrere.

Deretter gikk det slag i slag. Battlefield 2 er utsatt, og en amerikansk kvinne bør vurdere rehab etter en nestenulykke på Venice Boulevard.

Dagens stjerne var likevel vår store og omfattende sak om Gizmondo. En spennende bærbar underdog med Microsoft i ryggen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Torsdag

Dataspill selger som aldri før, og bransjebladet Manual har satt sammen en liste over de

mest solgte spillene i 2004

. Nei, du får ingen poeng for å gjette vinneren.

5000 japanske PSP-maskiner beviser at utseendet ikke er alt. En feil på firkantknappen gjør at den blir litt daff etter for mange trykk. Sony sier det er prisen brukeren må betale for maskinens lekre utseende. Hmm¿

Fredag
Ukas siste dag bød på én stor nyhet. Nintendo har offentliggjort både pris, lanseringsdato og lanseringsspill på DS. 11. mars er dagen, og resten av informasjonen ligger her.

Og sist, men ikke minst. Noen britiske forskere har funnet ut noe vi spillere har visst lenge: Dataspillere blir gode ledere.

Ukens anmeldelser

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag