Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik vasker du musa

Foto: (Montasje)
Sist oppdatert:
Mobilen og musa er bakteriebomber. Slik fjerner du dritten.

Det har blitt dokumentert gang på gang at både mobiltelefoner, tastaturet du benytter nå og ikke minst datamusen er stappfull av bakterier. Vi bruker dingsene hele tiden, men når sant skal sies så vasker vi gulvet oftere enn vi vasker mobilen.

Bakteriebombe
En undersøkelse den NBC-tilknyttede TV-kanalen KOB-TV i Albuquerque har gjennomført viser at mobiltelefonen inneholder store mengder bakterier som difteri, streptokokker og stafylokokker. Superbakterien MRSA er også en gjenganger

Disse bakteriene bygger seg opp både fra bakterier i munnen og ikke minst fra bakterier som bygger seg opp på hendene våre etter alt vi tar på gjennom en dag.

Se innslaget fra KOB-TV. Saken fortsetter under.

HTML EMBED

Alkohol er redningen
Men det finnes, som innslaget viser, en meget god løsning for å kvitte seg med de store mengdene bakterier på mobilen. Løsningen er ikke å plassere mobilen under springen (les for øvrig saken «Slik redder du en druknet mobil»), men derimot å fukte en liten bomullsdott med alkohol (medisinsk alkohol er å foretrekke, men vodka eller lignende fungerer også) og forsiktig gni dotten over hele mobilen, musa eller tastaturet.

På denne måten tar du knekken på alle mikrobene, go du kan igjen fortsette livet med god samvittighet.

Fremgangsmåten bør for øvrig gjentas med jevnlige mellomrom.

UV-lys kan også fungerre
Om du ikke synes denne fremgangsmåten er praktisk nok er det også mulig å gå til anskaffelse av en UV-lommelykt, som for eksempel Purelight UV Sterilizer, som benytter kraftig UV-lys til å ta knekken på bakterier.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!