Slik vil de ha sex

Lurer du på om single kvinner ønsker sex første kvelden? Eller hvor mange som kan tenke seg venninna som sexpartner? Sjekk her.

04.01.05 14:54

Side2 har gjort en undersøkelse blant single norske kvinner og resultatene viser at den seksuelle revolusjonen er over, og den seksuelle friheten er for lengst vunnet. Kun hver fjerde kvinne mener sex kun hører til i faste forhold.

Seks av ti kvinner synes det er helt greit å ha tilfeldig sex med en partner, og samtidig mener over 50 prosent at man ikke trenger å ha kjent en person mer enn en kveld for å gå til sengs.

Stuerent med tilfeldig sex

- Det er blitt stuerent å ha tilfeldig sex, sier Lise (22) til side2.no

Det er ikke bare stuerent med tilfeldig sex, for mange har blitt svært så påvirket av amerikanske TV-serier med kvinner som feirer sin egen seksualitet:

- Det har jo nærmest gått sport i å være singel og å feire at man er det, legger hun til.

Når det gjelder den viktigste egenskapen hos en potensiell partner velger over halvparten at partneren skal være renslig og ordentlig, mens bare hver femte mener utseendet er viktig.

- Når man velger en tilfeldig partner er det mye som er viktig, og utseendet spiller selvfølgelig inn, sier Lise.

To av tre sladrer

For gutter som er redd for å bli omtalt blant venninner i etterkant så er det kun en av tre kvinner som ikke gjør dette. Det lønner seg altså ikke å være dårlig elsker mer enn med hver tredje kvinne, rent statistisk sett.

For hver fjerde kvinne kan venninnen bli en potensiell seksualpartner. 25 prosent av de spurte kunne tenke seg å ha eller har hatt sex med en annen kvinne.

Smittsomt å ha det
Hver femte kvinne vi spurte hadde hatt en kjønnssykdom, og jo mer liberal man var med potensielle seksualpartnere jo større sjanse var det for at kvinnene hadde hatt en kjønnssykdom. Samtidig foretrekker kvinner selv helst å bruke p-pille, med kondom på en god andreplass.

Nesten hver annen kvinne sa også at de en eller annen gang har hatt eller har en fast seksualpartner som ikke er kjæreste.

Undersøkelsen er gjennomført blant 1032 single norske kvinner ved hjelp av Questback.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.