Gå til sidens hovedinnhold

Slik vil Hege Storhaug «redde» Norge - møter massiv kritikk

Islamkritikeren Hege Storhaug vil blant annet stoppe byggingen av moskeer, stryke deler av Koranen og bare slippe inn asylsøkere med veslige holdninger.

I et intervju med Aftenposten i dag går islamkritiker Hege Storhaug hardt ut og sier det norske demokratiet trues av ekstrem islam.

Hun mener at så mange som 30-35 prosent av muslimene i Norge kan være fundamentaliser som vil innføre islamske lover og regler.

Hun forklarer overfor Aftenopsten at hun sikter til muslimer som setter religiøst lovverk over nasjonalt lovverk og vil motarbeide likestilling, likeverd, religiøs frihet og ytringsfrihet.

Boken hennes, Islam, den 11. landeplage, har fått stor oppmerksomhet. Ifølge Storhaug skyldes det at folk har lagt merke til en større oppslutning rundt den mer totalitære delen av islam.

Her snakker Hege Storhaug ut i Det Store Intervjuet: - Det er helt psycho og jeg blir så fortvilet

Har laget redningsplan
Storhaug har nå listet opp en rekke punkter overfor Aftenposten som hun mener er nødvendige at innføres for å redde demokratiet:

1. Hun vil stryke såkalte hatvers i Koranen i norsk oversettelse.

2. Hun mener at staten må styre innholdet i muslimske menigheter.

3. Hun mener at ingen nye moskeer bør bygges, og at enkelte av de eksisterende bør stenges.

4. Hun vil forby hijab fra barnehage til universitet.

5. Hun ønsker gjerder og soldater ved Europa-grensene.

6. Hun vil bare slippe inn et fåtall med vestlige holdninger.

7. Hun ønsker også å betale folk for å reise tilbake dit de kom fra.

I sosiale medier får Storhaug massiv kritikk for forslagene sine. Mange mener hun selv undergraver frihetverdiene hun ønsker å beskytte ved å oppfordre til å gå så drastisk til verks og nesten selv bli totalitær.

Les også: Kraftige reaksjoner på Storhaugs redningsplan i sosiale medier

Erik Stephansen: Despoten Hege Storhaug

(Artikkelen fortsetter under)


Vil at politikerne tar kontroll
- Det kom over en million migranter og asylsøkere til Europa i fjor. Den store majoritet er unge muslimske menn. Hvor mange av dem tror du vil bli frihetssøkende borgere? spør hun.

Storhaug mener politikerne må ta kontroll over muslimer med ekstreme holdninger.

Les også: Hege Storhaug: - Er så lei av dere naive politikere

(Artikkelen fortsetter under)


Mener Storhaug går for langt
Nestleder i Frp, Per Sandberg, mener at Storhaug går for langt i enkelte av punktene sine, blant annet i at hun vil sensurere Koranen.

- Jeg er prinsipielt for fri religionsutøvelse, sier han til Aftenposten.

Han mener også man ikke kan diktere asylinsituttet, ved å hevde hvem som er forfulgt og ikke forfulgt.

Trond Helleland, parlamentarisk leder i Høyre, sier forslagene fra Hege Storhaug er stigmatisering av en hel religion, og at Høyre ikke er interessert i å være med på noe slikt.

– Å si at 35 prosent av norske muslimer – basert på en undersøkelse gjort i Tyskland – er en fare for rikets sikkerhet, da tror jeg PST ville slått alarm for lengst, sier Helleland til Aftenposten.

Også Arbeiderpartiet og Krf er sterkt kritiske til punktene. Venstres Trine Skei Grande ønsker ikke å kommentere Storhaug til Aftenposten.