*Nettavisen* Nyheter.

Slik vil hun vinne valget

Foto: (Scanpix)

Den 34 år gamle filosofiprofessoren går nye veier i jakten på velgere.

22.05.12 22:34

I sin nye kampanje poserer Natalia Juarez (34) toppløs på reklametavler over Guadalajara. Byen er Mexicos nest største, og også en av de mest konservative. Målet er å bli valgt inn som leder i Den Meksikanske Kongressen.

SE VIDEO NEDERST I SAKEN

Trenger en «wake-up call»
Ifølge den venstreorienterte kandidaten valgte hun å stille opp toppløs for å gi meksikanerne en «wake-up call». Over toppløsbildet av Juarez og et halvt dusin avkledte tilhengere står det skrevet: «Jeg utfordrer deg til å være med å bygge opp en nasjon uten fordommer», skriver CNN.

På en annen plakat, som viser fire svært avkledte kvinnekropper, lyder bildeteksten: «Det er bedre for tusen av oss å ta et skritt fremover enn at en leder tar ett tusen skritt foran oss».

- Jeg vil si til folk i Mexico at de må våkne opp. Samfunnet er blitt for sløvt. Folk må få vite at dersom de ikke våkner og deltar aktivt vil de bli spist opp av andre haier, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vil legalisere narkotika
34-åringen er leder for partiet PRD (Party of the Democratic Revolution), et radikalt parti som blant ønsker å legalisere narkotika.

- Jeg mener vi må begynne å tenke annerledes når det gjelder kampen mot narkotika. Mye vold kommer direkte som følge av narkotikasmugling. Derfor mener jeg vi bør vi tenke på en radikal måte og heller legalisere narkotika. Innfør skatt på disse stoffene og bruk pengene på andre områder, sier Juarez.

De siste månedene har det blitt gjort flere groteske likfunn. 19. mai ble det blant annet funnet 18 halshogde og parterte lik utenfor Guadalajara. Likene var så lemlestede at det ikke er mulig å se om det er kvinner eller menn. 13,mai ble det funnet nær 50 hodeløse lik dumpet på motorvei i Mexico En kjent narkotikabande antas å stå bak massakrene. De siste fem årene er mer enn 50.000 mennesker blitt drept i forbindelse med krigføringen mellom narkotikabander og styresmakter i Mexico.

Klikk på bildet for å forstørre.

Latterliggjort på sosiale medier
Juarez jobber til daglig som filosofiprofessor ved Universitetet i Guadalajara. Hun sier at hun hittil kun har opplevd positive reaksjoner fra sine kvinnelige studenter, mens enkelte av de mannlige studentene har valgt å holde henne på delvis på avstand. Familien, deriblant hennes gamle konservative mor, støtter Juarez fullt, ifølge henne selv.

Den 34 år gamle politikerspiren har likevel måttet tåle hets på sosiale medier, blant annet Twitter.

- Hvem trenger hjerne når du har disse? har flere kommentert og linket til brystbildene i toppløskampanjen.

Andre betegner Juarez som en nybegynner som er villig til å gjøre alt for å komme seg inn i politikken.

Kvinnen selv sier at hun på ingen måte lar seg vippe av pinnen og ber heller folk forberede seg på hennes neste kampanje, som visstnok skal være enda drøyere kost.

På spørsmål om hun ikke er redd for å støte bort konservative velger svarer hun:

- Konservative mennesker kommer uansett aldri til å stemme på meg. Selv om jeg hadde kledt meg som en nonne, båret en rosenkrans rundt halsen og lovt at partiet skulle gi bort bibler ville aldri politikerne stemt på meg. Jeg er en radikal kandidat med radikale ideer for et bedre Mexico, sier hun.

President- og kongressvalget i Mexico avholdes 1. juli.

SE CNN SIN REPORTASJE UNDER:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.