RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik vil Jens kaste ut flere asylsøkere

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Målet er å få sendt ut 1000 fler enn planlagt.

Det har ikke vært mange lekkasjer rundt revidert statsbudsjett som legges fram 11. mai, men i en tale Jens Stoltenberg holdt for Oslo Ap kom det fram at regjeringen vil bruke 90 millioner kroner ekstra de neste seks månedene på å kaste ut 1000 asylsøkere mer enn det som har vært planlagt, melder Statsministerens kontor i en pressemelding.

Det gir en stykkpris på ganske utrolige 90.000 kroner.

Vil ha rask retur
- Vi følger opp det vi har sagt i Soria Moria II om å styrke returarbeidet og øke antallet uttransporteringer på utlendingsfeltet. Rask retur vil forebygge at personer uten beskyttelsesbehov kommer til Norge, og det har stor betydning for asylinstituttets legitimitet, sa Stoltenberg i en tale til representantskapet i Oslo Arbeiderparti.

Videre foreslås det å styrke politiets arbeid med uttransporteringer med over 22 millioner kroner for å bidra til å øke antallet tvangsreturer med om lag 500.

Målet er å få ned gjennomsnittlig behandlingstid fra 240 til 60 dager.

Les også: 3000 tvangssendt ut av Norge

Trandum blir styrket
Det lukkede asylmottaket Trandum skal også utvides med 50 plasser

- Det er viktig at asylsøkere med endelig avslag og utlendinger uten lovlig opphold returnerer så raskt som mulig. Regjeringen foreslår derfor å styrke den bygnings- og bemanningsmessige kapasiteten ved Politiets utlendingsinternat på Trandum med om lag 33 millioner kroner til 50 nye plasser, sier justisminister Knut Storberget.

Trandum ble tidligere i år tvangsstengt i en kort periode på grunn av brudd på arbeidsmiljøloven. Standarden på mottaket skal være svært dårlig, og kapasiteten utnyttes derfor ikke fullt ut.

Mer frivillig retur
På toppen av dette skal det brukes 37 millioner på å styrke arbeidet med frivillig retur. Håpet er at det skal føre til økt retur, spesielt til Irak.

På sin tale sa Stoltenberg også at en ønsker å raskere få sendt ut personer som har sittet i norske fengsler.

- Det viktigste vi kan gjøre med kriminelle asylsøkere er å få de ut, sier Stoltenberg.

- Selvfølgeligheter
Siv Jensen er ikke direkte imponert over Jens Stoltenbergs løfter.

- Det statsministeren sier i dag er en lang rekke selvfølgeligheter, sier Siv Jensen til Dagsrevyen.

Hun mener at den store utfordringen i dag er at folk i utgangspunktet ikke blir pågrepet, og mener at det Stoltenberg nå sier er et spill for galleriet. Hun mener at det må gjøres endringer av lovverket slik at titusenvis av identitetsløse utlendinger i Norge kan pågripes og sendes ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere