RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik vil kjendisene ha kalenderen

Sist oppdatert:
Kjendiser som Lene Alexandra Øien, Baron von Bulldog og Mads Larsen har fortalt oss om sin drømmekalender.

(Side2:) Desember betyr adventstid, og for mange nordmenn betyr det tid for adventskalender. Vi har spurt et knippe kjendiser, og et utvalg av andre hva de ønsker seg av kalendre. Hvilket forhold har man til dem, hva er den beste kalenderen og hvis man skulle fått en hjemmelaget kalender - hva skulle vært i den? .

Spørsmålene vi stilte var:

1. Hva slags forhold har du til adventskalendere?

2. Hvilke adventskalendere er best?

3. Hvis noen skulle laget kalender til deg, hva hadde vært viktigst at de husket på?

Mads Larsen, forfatter og journalist
1. Nostalgiske morgenminner fra gamledager. Pleide å ha en Rema-kjøpt med sjokkis, og en hjemmelaget med små pakker. Veldig stas!

2. Mammalagd er jo best, men de helt enkle med småbiter sjokolade er ... Hmm, tror jaggu jeg må skaffe meg kalender i år, altfor lenge siden sist. Pleier å være utenlands på denne tida av året, men i år blir det oslojul og sjokkiskalender. Takk for påminnelsen!

3. Kanskje jeg hadde vært så heldig å få tiramisu den 24. :)

Dagbladets forfatterprofil av Mads Larsen

Ingrid Særvold, tidligere realitydeltaker, modell og student

1. Adventskalendere er noe jeg hatt i alle år og aldri blir for gammel til. Har ofte hatt flere som pakkekalender, flaxkalender og sjokoladekalender. Nå har jeg bare flax og sjokalde. For meg personlig er adventskalendere en bra tradisjon og et must for å komme i julestemning.

2. Flaxkalenderen siden jeg er den eneste i familien som alltid vinner noe hvert år.

3. At den hvertfall inneholdt et par tre diamantringer, toukers cruise i karibien, en Mulberry eller Marc Jacobs veske pluss en ny kul mobil siden jeg nettopp har mistet min. Eller bare morsom kalender med masse sjokolade. De kunne valgt selv.

- Sunny Beach var gøy
Nakensjokk på Feriekolonien
Møt Ingrid fra Feriekolonien

Eirik Newth, forfatter, programleder og foreleser, tidligere «Skal vi Danse»-deltager

1. Jeg har ikke noe forhold til adventskalendre i det hele tatt. Mulig det er min britiske bakgrunn, men jeg var rett og slett ikke opptatt av det som barn, og enda mindre som voksen, naturligvis.

Spørsmål 2 og 3 har jeg derfor ikke noe forhold til.

Her kan du besøke Eirik Newths hjemmeside
Nerdens siste dans

Lene Alexandra Øien, popartist og modell

1. Jeg pleide alltid ha kalender med sjokolade da jeg var liten, men siden jeg nå er veldig opptatt av å ha et sunt kosthold og kun spiser godis en gang i uken har jeg sluttet med det. Mamma hadde laget en julekalender med en pakke per dag da jeg kom hjem fra en to-måneders tur til LA og det betydde mye for meg.

Hun var så glad for at jeg kom uskadet hjem. Pleide også å se på Skomaker Andersen da jeg var yngre og det ga god julestemning. Håper det dukker opp noen spennende julekalendere som passer for meg i år. Kanskje jeg skal ha julekalender på bloggen min?lol..

2. Jeg vet ikke om alle som finnes på markedet, men jeg vet de pleier å selge en på «Beths» hudpleie på Frogner med mye bra produkter og DEN ønsker jeg meg i år ;)Fin gave om menn vil gi kjæreste,elsker eller kona en liten oppmerksomhet i hverdagen ;)

3. Humor, helse, velvære, spa, luksus, rosa.. Dette kan jo tolkes på mange måter;)

Her er Lenes Idol-dom
Lene Alexandra er single igjen

Per Sundnes, programleder

1. Jeg er en gaveperson så adventskalender er noe jeg alltid insisterer på. Det skal aldri være kjøpt men hjemmelaget og jeg har som oftest flere gående. I fjor organsiserte jeg en på jobb og laget til tre nieser og nevøer. Det er ikke så farlig med meg selv for det er mest gøy å gi til andre. Siden jeg har reist mye var det stor stas for Hanna 5, Agnes 6 og Elias 11.

2. Som sagt hjemmelagete.

2. At det er ikke prisen men orginaliteten som teller.

- Det er pinlig å trene

Jamita, Japan-aktuell popstjerne

1. Jeg personlig er ikke så opptatt av adventskalender til meg selv, men som mamma (datter på 5 og sønn på 4) er det viktig at barna mine får en morsom og fin tid før jul. Og selvfølgelig skal de få hver sin julekalender som de kan glede seg over. Gleden og forventningene i barns øyne, når de står opp om morningen og kan åpne en ny luke, er fantastisk.

2. Når jeg var liten, så var den med sjokoladebiter best. Til barna mine lager jeg kalender med 24 smågaver/leker.

3. Det kommer jo an på hvem som lager den til meg da;) Hehe, hadde jeg hatt kjæreste (er singel idag) så hadde jeg jo likt at den var litt sexy da, resten får han finne ut selv hehe.... Men i bunn og grunn er vel vennskap, glede og kjærlighet det viktigste innholdet i en kalender. Hva slags farge, innhold osv er ikke så viktig for meg.

Norsk sexsymbol til Japan

Anette Stai, markedssjef og tidligere modell

1. Som liten hadde vi en trapp med 24 trinn og en liten nisse som skulle flyttes opp hver morgen. Annen hver gang av meg og min bror. Veldig stas.

2. De hjemmelagde er desidert best, med 24 små presanger. Eller 96 hvis du har 4 barn som oss.

3. Hvis noen skulle ha funnet på å lage julekalender til meg, ville jeg blitt målløs og veldig glad.

Vendela og Anettes beste tips

Helene Rask, modell

1. Kalender betyr noe helt spesielt for meg da jeg som barn fikk det hver år. Gledet meg utrolig mye hvert år.

2. Jeg liker aller best de som er hjemmelaget med mye sjel i. Ellers finnes det jo mange ferdige varianter og da foretrekker jeg kinder kalenderen. Kindersjokolade er den beste :-)

3. Det viktigste å huske på i en hjemelaget kalender er variasjon. Helst ikke bare søtsaker men små kreative hilsner i form av f. eks lapper :-)

Baron von Bulldog, motedesigner

1. Adventskalendere er noe som hører barndommen til. Kan ikke påstå at det opptar så veldig stor del av mitt liv lenger.

2. Jeg foretrekker gammeldagse kalendere med små fine budskap bak lukene, heller enn de nye i plast med ekkel gammel sjokolade.

3. Jeg hadde blitt veldig glad hvis jeg fikk en personlig kalender, som var som en håndlaget dagbok med små fine tanker bak hver luke. Er det noen som i det hele tatt husker at adventskalendere teller ned til Jesu fødelse?

Trine Grung, programleder

1. Jeg elsket adventskalender som liten selvom det bare var appelsiner med svarte prikker eller den med en liten sjokoladebit hver dag. Det handler om å telle ned til en viktig familiebegivenhet som julen er og det skaper og bygger opp en spenning.

2. I en travel hver dag så er det ikke den beste med en liten ting hver dag som er mest gunstig som egentlig ikke trenger å være mer enn et viskelær men da skal det handles inn 48 små gaver (to barn) og det krever fantasi og planlegging. Derfor den med en sjokoladebit.... Funker fint hos oss :-)

3. Å legge omtanke og sjel i den... Ikke så viktig hva den inneholdt bare den var laget med hjertet :-)

Margrethe Gilboe, moteekspert

1. Synes det er en morsom og hyggelig tradisjon. Mamman min laget en kjempestor og fin kalender i filt til oss som ble brukt helt til vi var tenåringer!

2. De som er laget av kjærlighet. Ikke noe sjokokalender fra bensinstasjonen!

3. At det er symbolikken som er viktig og at det ikke behøver å være dyre gaver. Men det må se fristende ut! Pent innpakket.

Toppløs-trenden tilbake
Kjendisene har solbrillemani

Jan Thomas, butikkeier og stylist

1. Har en vært mange år, helt siden jeg var liten.

2. De med sjokolade i.

3. At lukene var så store at de rommet mye.

Er du i julesteming? Sjekk ut Klem FMs juleradio som spiller julemusikk non-stop her.

PS! I desember kan du besøke Side2 hver dag og åpne vår adventskalender med store premier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere