RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik vinner du festen

Sist oppdatert:
Side2 gratulerer Nettavisen med 10 år, og kommer her med noen ydmyke tips til kveldens 10-årsfest.

(SIDE2): Det er mange fallgruver på en firmafest. Vi har laget en uhøytidelig liste over verstingene du bør styre unna hvis du ikke vil drite deg helt ut på festen.

Styr unna dette

PS: Det er selvsagt kjedelig å ikke falle i noen av dem også.

Sjekke opp dama til sjefen
Det er jo aldri en god ide å sjekke opp noen andres dame, og i hvert fall ikke sjefens. Da kan du i hvert fall vinke farvel til det lønnspålegget.

Drikke deg full og så holde tale
Uansett om du er verdens beste taler i edru tilstand, så er kombinasjonen alkohol og «høytidelige» eller «morsomme» taler sjeldent en suksess.

Sexy dans på dansegulvet
Kanskje morsomt på hjemmefesten eller jentevorspielet. Det kommer jo an på hva du er vant til. Uansett aldri en høydare blant kolleger du ikke kjenner riktig så godt.

Servere livshistorien
Ja-ja, litt alkohol gjør at vi alle blir litt mer glad i hverandre, og gjerne litt mer åpne enn ellers. Og det er jo lov. Men å servere den tristeste historien din på julebordet er neppe så lurt. Ikke bare er det traurig på fest, men du angrer garantert dagen etter. Om du i det hele tatt husker det da.

Totalt dritings
Det er klart det skal drikkes, men det er jo kult å huske noe fra julebordet. Som at du heldigvis ikke strippet på bordet for eksempel.

Slik får du bonuspoeng på festen

Bli med røykerne
Greit nok at det er usunt, men det er også svært sosialt. Inne kan du snakke med anti-røykerne om at du prøver å legge fra deg den ufyslige uvanen. Ute kan du slå an en prat med røykerne om at det er så deilig med en røyk når du drikker. Dessuten er det det enkleste trikset å innlede en samtale med en ny person med: «Skal vi gå ut å ta en røyk?»

Drikk deg i farta
Ikke dritings, men drikk deg sånn passe tipsy. Litt brisen kan også bety ekstra sosial, ekstra morsom, ekstra åpen og ekstra kul.

Jovvial på fest
Ta på deg ditt beste humør. Godt humør smitter og er sjarmerende. Det er gøyest å være sammen med folk som er livlige på fest.

Vær forberedt
Les kleskoden for kvelden, så du ikke kommer for pynta eller for lite pynta. Det viktigste er ikke å ha et moteriktig antrekk, men klær du føler deg vel i.

Redd en annen
Ha krise-tingene klare i veska. Du kan gjøre nytt bekjentskap om du er hun som hadde en ekstra strømpebukse, ob, lypsyl eller mascara i veska. For gutta; Få deg en ny kompis ved at du er han som hadde ekstra kondom, snus eller et ekstra slips tilgjengelig når noen sølte rødvin.

Vær interessert
En sikker vinner på fest er å være god i small-talk. Tenk ut noen interessante temaer på forhånd, som ikke bare handler om jobb, familie og hverdagslige samtaleemner. Vær flink til å lytte, og vær interessert i hva den andre har å si.

Imponer med kunnskap
Du trenger ikke å ha pugget verdenshistorien, men noe så enkelt og trivielt som kunnskaper innenfor alkoholens rekker holder i massevis. Det er jo dritkjedelig å drikke Gin og tonic hele kvelden, fordi du ikke husker noe annet du liker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere