RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slipp unna bakrusen

Søndagsmorgen med bomull på tennene, dundrende hodepine og boblende mage er over. Her er hva du kan gjøre for å slippe unna.

(SIDE2): Nå kan du slippe unna de dagene hvor du våkner opp med skjeggvekst på tennene, bankende hodepine og en romsterende mage.

Du kan legge en strategi for å unngå bakrusen som kommer etter en lang og fuktig kveld på byen. Du må begynne allerede en stund før du setter i gang alkoholinntaket, skriver bladet iForm.

Tipsene

Her er tipsene, i følge iForm, for å unngå tømmermenn:

-Før du begynner å feste bør du spise fikenkaktus. Når du drikker mye alkohol vil du også tisse mye mer, fikenkaktus gir deg de vitaminene og mineralene du da trenger.

-Begynn aldri å drikke alkohol på tom mage. Har du mat i magen vil alkoholen binde seg til maten og dermed bruke lenger til på å trenge seg inn i blodet.

Dehydrert hjerne

-Pass på å få i deg litt annet enn alkohol hele kvelden. Hjernen består av 85 prosent vann og derfor er det her vi kjenner dehydrering aller best. Derfor er det viktig å drikke rikelig med vann eller juice mellom hvert glass med alkohol.

-Ikke begynn med brennevin og så gå over til øl. Kjør omvendt.

- Helt til slutt- dropp den kebaben eller pølsa på vei hjem. Fet mat gir deg bare mer kvalme dagen etter. Leveren din skal nemlig dagen etter konsentrer seg om å bryte ned alkoholen og har dermed ikke kapasitet til å ta alt fettet - og vi vet hva det betyr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere