RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slipper 40 piskeslag for «sexy antrekk»

Foto: STR (REUTERS)
Sist oppdatert:
En kvinne risikerte 40 piskeslag for å ha gått med trange bukser og tilnærmet gjennomsiktig bluse.

En kvinne ble stilt for retten av sudanesiske myndigheter for å ha gått med uanstendige antrekk. Kvinnen ble dømt til en bot mandag, men slipper 40 piskeslag som hun i utgangspunktet risikerte å bli idømt.

Lubna al-Hussein nekter derimot å betale boten, og vil dermed bli fengslet i en måned, opplyser advokaten Nabil Adib i hovedstaten Khartoum, melder CNN.

Al-Hussein ble arrestert i juli for å ha gått med for trange bukser og det som ble oppfattet som en gjennomsiktig bluse.

Moralpolitiet
Al-Hussein vil nå anke dommen. Hun ble dømt til å betale 500 sundanesiske pund, som tilsvarer rundt 1250 kroner i dagens kurs.

- Jeg tror ikke hun var utpekt spesifikt. De slår til på både offentlige og private tilsetninger, samt grupper. De blir omtalt som moralpolitiet og hun var bare et offer for en opprulling, sier advokaten.

Grunnlovsstridig
Al-Hussein jobbet i medieavdelingen til FN i Sudan, men valgte å si opp stillingen for å bekjempe loven og få den erklært grunnlovsstridig. Hun sa opp FN-jobben for å gi avkall på sin immunitet, som hun hadde i kraft av å være en internasjonal arbeidstaker.

Al-Hussein ble arrestert sammen med 18 andre kvinner på en restaurant i Khartoum under en politiaksjon 3. juli. Hensikten med aksjonen var å sjekke antrekket til kvinnene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere