RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slipper fengsel for drapstrusler

Sist oppdatert:
22-åringen er dømt for vold og drapstrusler mot foreldrene gjennom en årrekke. Han slipper likevel med samfunnsstraff.

Den 22 år gamle mannen har gjennom flere år truet foreldrene med vold. Spesielt moren har fått gjennomgå, og har i en årrekke ikke fått lov å komme hjem. 22-åringen har ifølge dommen flere ganger truet moren med at han ville drepe henne hvis hun kom hjem mens han var der. Hun anskaffet seg en periode voldsalarm, og bodde flere år hos sin mor i stedet for i hjemmet sitt.

Bergen tingrett finner det bevist at 22-åringen har gjort dette, men skriver i dommen at aggresjonen hans tilsynelatende bare retter seg mot foreldrene. Mannen har i disse årene vært rusmisbruker, og mye av aggresjonen skyldtes at han ikke aksepterte ta moren spurte ham ut om rusmisbruket og om hvem han hadde som venner.

I dommen skriver retten at forholdene han dømmes for anses alvorlige.

«I straffskjerpende retning tillegges vekt at forholdene har pågått over meget lang tid.», og at forholdene samlet sett kvalifiserer til ubetinget fengselsstraff.

Når retten likevel velger å idømme ham samfunnsstraff, begrunnes dette med at mannen nå, etter eget utsagn, ikke lenger bruker narkotika, og at han har begynt å få orden på livet sitt.

«Tatt i betraktning hans nåværende positive stabile livsutvikling med arbeidsforhold som malerlærling, kan retten ikke se vekk fra at soning av fengselsstraff kan få uheldige konsekvenser for ham», heter det i dommen.

22-åringen dømmes derfor til samfunnsstraff i 128 timer. Hvis han ikke fullfører denne straffen, er straffen subsidiært fem måneders fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere