*Nettavisen* Nyheter.

Slipper likevel å betale for D-dags-sendinger

Britiske og kanadiske flagg på en militær-kirkegård i Ranville nordvest i Frankrike. 6. juni 2014 markeres 70-års jubileet for D-dagen over store deler av verden. Foto: Jean-Sebastien Evrard (Afp)

Internasjonale nyhetsbyråer behøver likevel ikke betale for TV-bilder fra 70-årsmarkeringen for D-dagen i Normandie denne uken.

05.06.14 06:08

Etter at det franske presidentskapet hadde bedt allmennkringkasteren France Television og den private TV-stasjonen TF1 om å kringkaste arrangementet, ville de to TV-selskapene kreve internasjonale nyhetsbyråer 1,6 million kroner for tilgang til bildene.

Dette protesterte nyhetsbyråene AFP, AP, Reuters og det globale nettverket av private tv-kanaler ENEX mot, fordi de mener at tilgang til bilder fra seremonier som minnes en historisk hendelse av global betydning, bør være gratis. Byråene tilbyr bilder til rundt 1.500 kanaler verden over.

Onsdag kunngjorde de to franske TV-kanalene at bildene ville bli gjort gratis tilgjengelig for direktesendinger utenfor Frankrike, gitt arrangementets natur og som følge av en forespørsel fra presidentskapet.

20 statsledere og regjeringssjefer, blant dem USAs president Barack Obama og Dronning Elisabeth av Storbritannia, er ventet til arrangementet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag