RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slipper nakne gratis inn

Sist oppdatert:
Det magiske ordet «gratis» kan få enkelte til å gjøre alt - absolutt alt. Bare se bildene.

(SIDE2): Det prestisjetunge Leopold-museet i Wien går nye veier for å skape interesse rundt sine kunstutstillinger. Siste påfunn er gratis inngang - forutsatt at du kommer naken eller i badetøy.

Utstillingen byr på 180 erotiske kunstverk fra 1900-tallets Wien, blant dem et kjent maleri av Klimt fra 1899 og Schieles «To venninner» fra 1915 - et maleri av to nakne kvinner som omfavner hverandre.

Publikum i den østerrikske hovedstaden lot seg ikke be to ganger. Lettkledde kvinner og menn lot seg ikke skremme av ivrige kamerafolk og journalister.

En hetebølge som sveiper over Sentral-Europa for tiden, gjorde ikke gratistilbudet mindre fristende.

- Det er et eksperiment. Vi vil gi folk muligheten til å kjøle seg ned, og bringe nakenheten frem i lyset, sier direktør Peter Weinhaeupl til nyhetsbyrået AP.

Elina Ranta, en fullt påkledd turist fra Finland, fikk seg en god latter under utstillingen.

- Jeg tenkte, dette var merkelig. Hvordan er dette mulig på et museum? Jeg har vært på mange gallerier, men har aldri sett noe liknende, sier hun til AP.

Se flere bilder under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere