RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slipper regning på 360.000 kroner

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Pål Refsdal, som ble kidnappet av opprørere i Afghanistan i november, slipper å betale regningen som norske myndigheter ble påført da de reddet ham.

Totalbeløpet for å hente ut Refsdal fra Kunar-provinsen var på 359.287 kroner og 47 øre.

- Det er klart at det koster å ha folk i beredskap, å bruke dem utenom arbeidstiden på hverdager og i forbindelse med helg. Det var ikke bare innsatsen i Kabul som kostet penger, det var også et betydelig antall som jobbet hjemme i Norge, sier sjefinspektør Oddbjørn Mjølhus i Politidirektoratet til Aftenposten.no.

Refsdal var i Afghanistan for å lage en dokumentarfilm for NRK på oppdrag fra Novemberfilm. Novemberfilm er glad for at Refsdal slipper å betale for regningen som norske skattebetalere har blitt påført.

- Så lenge det var et oppdrag hvor målsettingen var å gjøre et journalistisk arbeid, synes jeg det er helt greit at det offentlige tar de omkostningene. Jeg synes det er riktig og viktig at Utenriksdepartementet hjelper til når norske journalister er i problemer i utlandet, sier Kjetil Johnsen i Novemberfilm.

Underdirektør Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet bekrefter at det ikke vil være aktuelt å be Refsdal eller Novemberfilm om å betale regningen.

Dokumentarfilmen som Refsdal laget i Afghanistan blir sendt på NRK i april.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere