*Nettavisen* Nyheter.

Slipper singel mot asyltiltak

Gatas Parlament samarbeider med Redd Barna Ungdom, og lanserer lørdag singel mot regjeringens asylpolitikk.

25.10.08 14:03

(BIIPMAG): 3. september la regjeringen frem 13 tiltak for innstramming av Norges asyl- og flyktningspolitikk.

- I tillegg til at tiltakene er svært dårlig nytt for barns rettigheter, går regjeringen direkte imot sin egen Soria Moria-plattform, mener PRESS - Redd Barna Ungdom, som i dag slipper singel i samarbeid med rapperne i Gatas Parlament.

- Det ser mørkt ut for hvordan nordmenn vil gå ned i menneskeverdets historie. Verdens etter sigende «beste» land, med mer penger enn noe annet sted, jubler når politikerne inndrar retten til asyl, for barn. For hvis vi ikke vi har plass til barn på flukt fra krig, hvem har det da? spør Don Martin i Gatas Parlament.

Les også: - Dette er rasisme, Jens

Klikk på bildet for å forstørre.

Leder i PRESS, Kirsten Kvalø, utdyper:
- Det blir vanskeligere å få familiegjenforening, barn risikerer å bli sendt til land med sterkt kritikkverdige forhold for asylsøkere, deres rett til individuell vurdering blir svekket, og de risikerer å bli kastet ut av landet den dagen de fyller 18. Det er skuffende at regjeringen prøver å vinne velgere fra FrP ved å svekke situasjonen til en allerede svært sårbar gruppe barn, sier Kvalø.

Demonstrasjon idag
Lørdag 25. oktober arrangerer Nettverk mot statlig rasisme en demonstrasjon mot regjeringens asylpolitikk. Demonstrasjonen starter ved Vaterlandsparken kl 14 00, og ender foran Stortinget - der Gatas Parlament slipper singelen, som inneholder låtene Rasist mot min vilje og Asylhotell Ritz.

Singlene vil bli solgt for 20,- stk. på demonstrasjonen eller fra PRESS. De går også an å lytte til og laste ned på www.press.no. Pengene går til kampanjen nestekjaerlighet.no, som er et større samarbeid mellom flere organisasjoner for en human asylpolitikk.

Les også:
- Utfordrende å lage album
Gatas forklarer pulemetafor
Samvirkelaget tatt av politiet
Henger ut politimann


Det siste fra biipMag: Gå til forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag