RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slipper unna etter Sandra-overfallet

Foto: Privat (Privat)
Sist oppdatert:
- Han slo meg ned i bakken, sier Sandra om en av de som nå slipper tiltale for overfalt på Notodden.

Nettavisen har skrevet en rekke artikler om det uprovoserte angrepet på Fredrikstad-jenta Sandra Isaksen i Notodden sentrum en fredagskveld i august.

Sandra ble slått og sparket gjentatte ganger i hodet og på kroppen av en gjeng, deriblant av flere unge jenter.

- Det er forkastelig
Selv anslo 22-åringen etter overfallet at det var mellom ti og tolv personer som var med på angrepet. Sandra og en venninne fant flere av overgriperne på Facebook og totalt ble fem navngitte personer knyttet til overfallet. Hun reagerer derfor kraftig på at politiet bare har tatt ut tiltale mot tre personer.

- Jeg synes det er ganske feil at de skal slippe unna uten noen form for straff. Det er forkastelig, alle mener jo at det skal slås hardt ned på, sier Sandra til Nettavisen.

Saken har engasjert mange, deriblant flere politikere. Lederen av justiskomiteen på Stortinget, Per Sandberg (Frp), sa blant annet etter angrepet at «her må politiet opp med hard hånd».

Politiet klarte etter en liten stund å gå til pågripelser i saken, og totalt fem unge personer, tre jenter og to gutter, ble siktet for legemsbeskadigelse eller medvirkning til dette.

Les også: - Sandra-saken er svært skremmende

- De var jo med på det
Men på grunn av bevisets stilling, er sakene mot de to unge guttene nå henlagt av politiet. De tre jentene er blitt tiltalt.

Sandra kan ikke skjønne at guttene slipper unna.

- De var jo med på det! Han ene husker jeg veldig godt at var med, og han har jeg funnet igjen på Facebook. Og han andre er blitt angitt av hans omgangskrets, sier hun.

22-åringen sier at hun husker han ene veldig godt, fordi han holdt henne fast ganske lenge.

- Det var han som holdt meg fast sånn at jeg ikke kom meg løs, sånn at hun ene som er tiltalt skulle gjøre seg ferdig med venninnen min før hun kom til meg. Han slo meg ned igjen når jeg prøvde å komme meg opp. Han slo meg ned i bakken, og han truet meg, forteller Sandra.

Les også: - Bør få en streng straff
Les også: - Tenkte at nå dør jeg

Kritiserer politiets jobb
Sandra står fast ved at det var en gjeng på ti-tolv personer som angrep henne.

Siden bare tre er tiltalt, mener hun politiet ikke har gjort en god nok jobb.

- Jeg synes ikke de har gjort jobben sin grundig nok. Og når de sier at de har så mange vitner, burde de jo ha noe å gå etter og klare å ta flere enn tre stykker. Notodden er jo ikke så stort. Når deres omgangskrets i tillegg kommer til oss og angir sine venner, så må jo politiet klare å ta dem, mener hun.

Hun mener politiet kom i gang altfor sent med sine avhør i saken, først etter flere uker.

- De kunne kanskje brukt litt mer tid på saken rett etter at det skjedde i stedet for å komme fire uker etter for å avhøre vitner. Da sier det seg selv at de ikke får alt de trenger, sier Sandra.

- Gir et dårlig signal
Hun mener det gir et veldig dårlig signal til andre at så få blir straffet for noe så brutalt.

- Det er ikke bare det at de slipper unna, men også det at de sender ut feil signaler til alle andre. Det er ikke sikkert ofre tør eller orker å melde seg når de ikke blir tatt på alvor. Selv om jeg har litt blandede følelser også, siden tre personer er tiltalt. Alle sakene kunne jo vært henlagt, så jeg er tross alt glad for at noen er tiltalt, sier hun.

- Hvordan går det med deg nå?

- Det går veldig bra. Jeg har ikke fått noen varige mén som jeg vet om ennå. Hvis jeg tenker over det som skjedde, så tenker jeg at jeg var greit heldig, sier Sandra, og legger til:

- Når det gjelder blind vold synes jeg alle skulle fått den straffen de fortjener.

- Ikke tilstrekkelige bevis
Politiet på sin side forsvarer henleggelsene.

- Det er en totalvurdering av bevisene mot de to personene. Vi mener at vi ikke kan føre tilstrekkelige bevis for retten for at de har gjort noe straffbart i situasjonen, sier politiadvokat Asle Sandnes ved Telemark politidistrikt til Nettavisen.

- Men Sandra sier at han ene holdt henne fast under overfallet, og hun har pekt ham ut for dere. Er ikke det bevis nok?

- Etter en totalvurdering av bevisene så finner vi ikke noe grunnlag for å reise tiltale, gjentar han.

Sandnes ønsker ikke å utdype dette nærmere.

- Vi tok tak i saken
Han er heller ikke helt enig i 22-åringens kritikk mot at politiet ikke tok tak i saken tidlig nok. Overfallet skjedde på en fredag.

- Vi tok tak i den saken med full tyngde mandagen etterpå, og da fikk vi jo veldig mye på bordet der, sier Sandnes, og fortsetter:

- Men generelt så jobber vi jo ut fra at jo raskere man kommer i gang med etterforskningen, jo bedre er det. Det optimale er jo at man kan sette i gang med full tyngde med en gang, men i den saken her så hadde vi ikke mulighet til å ta tak i det før over helga, i lys av andre saker som måtte jobbes med, sier han.

- Hun har erkjent
Advokat Knut Erik Storlykken Søvik forsvarer en av de tiltalte jentene. Han forteller at hans klient har erkjent.

- Jeg er ikke overrasket over at det er tatt ut tiltale. Min klient har for så vidt redegjort for sin rolle i dette her, og har tatt ansvar for det som skjedde og forsøker å rette det opp etter beste evne. Hun har erkjent å ha utøvet vold mot henne, sier Søvik, og legger til:

- Hun ser fram til å bli ferdig med saken, og til å kunne legge dette bak seg, sier han.

Rettssaken mot de tre tiltalte jentene i saken, er berammet til 14. mars neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere