RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slipper unna for mange skoletimer

Sist oppdatert:
Utdanningsdirektoratet vil ha slutt på «kosetimene» i skolen.

(YEYE): I et nasjonalt tilsyn som Utdanningsdirektoratet i dag har presentert, kommer det frem at norske skoleelever mister mye av den verdifulle undervisningstiden på å gjøre ting som ikke har mye med fagarbeid å gjøre. Det vil Utdanningsdirektoratet ha en slutt på.

- Uholdbart
Det er fylkesmennene rundt i landet som har foretatt stikkprøver på enkeltskoler. Resultatene viser at fylkeskommunene planlegger for dårlig hvordan skoleåret skal legges opp. Det fører til at elevene mister ganske mange skoletimer i løpet av et år. Det mener Utdanningsdirektoratet er for dårlig.

- Dette er ikke holdbart. Elevene bør kunne kreve en plan for skåleåret ved starten i august der alle aktiviteter er med, og der det kommer klart frem hvordan elevene får det minstetall med undervisningstimer de har krav på, sier direktør i Utdanningsdirektoratet, Petter Skarheim.

Slutt på «kosetimene»
Skarheim vil nå ha slutt på at timesvis med undervisningstid sløses bort på oppstartsukene på høsten, sesongavslutninger (for eksempel juleavslutninger) og dødtid i forbindelse med avviklingen av eksamener.

Utdanningsdirektoratet vil nå ha fylkeskommunene med på rådslag for å få bukt med time-sløsingen.

- Vi vil invitere fylkeskommunene til et samarbeid, slik at vi kommer frem til en ordning som oppleves som god for både skolene og elevene. Manglende opplæring er en klar overtredelse av opplæringsloven og har direkte betydning for elevenes læringsutbytte. Derfor er dette en viktig sak, sier Petter Skarheim.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere