*Nettavisen* Nyheter.

Slipper utlending til i Stortinget

Oslo (NTB-Ritzau): For første gang siden Winston Churchill besøkte Oslo i 1948, skal en utlending i mai innta talerstolen i Stortinget. Æren tilfaller den danske folketingspresidenten.

10.07.14 14:39

Sosialdemokraten Mogens Lykketoft, formann i det danske Folketinget, skal tale til den norske nasjonalforsamlingen 15. mai neste år, skriver den danske avisen Kristeligt Dagblad.

Forrige gang en utlending talte til Stortinget var da britenes legendariske krigsstatsminister gjestet Oslo i 1948. I talen sin takket Churchill Norge for innsatsen under krigen, og gratulerte Stortinget med det norske demokratiet.

Mogens Lykketoft må belage seg på at det å tale etter Churchill, blir litt som å hoppe etter Wirkola. Han kommer for å markere at det er 200 år siden vi sa takk og farvel til danskene, laget vår egen grunnlov og gikk i union med Sverige.

- Det er en stor ære for mitt embete å være invitert til å tale i Stortinget som den første utlending siden Churchill. Det er en flott norsk gest til samholdet med Danmark, sier Lykketoft til Kristeligt Dagblad. (©NTB)

Annonsebilag