RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sliten Vikernes fortsatt ikke siktet

(Privat)
Varg Vikernes er fremdeles ikke siktet og blir sittende i Brive-la-Gaillarde inntil videre, opplyser hans advokat torsdag ettermiddag.

Brive-la-Gaillarde (NTB-Anne Marte Vestbakke): Ifølge advokat Julien Freyssinet er avhørene med det franske antiterrorpolitiet tidkrevende, og alle svar den norske svartmetall-rockeren gir på de tallrike spørsmålene, går gjennom en tolk.

– Spørsmålene og svarene går gjennom en tolk, det må gjennomgås, og vi må være sikre på at resultatet gjenspeiler hans meninger, sa advokaten til det tallrike pressekorpset på utsiden av politistasjonen i den vesle byen Brive-la-Gaillarde torsdag ettermiddag.

– Vikernes snakker en blanding av engelsk og norsk, og vi må selvfølgelig kontrollere nøye hva han sier, fortsetter Freyssinet.

Samme status
Freyssinet opplyste at det ikke er noen endringer i Vikernes' situasjon. Dermed blir nordmannen trolig heller ikke overført til Paris med det første.

Han er ikke siktet, men har status som mistenkt for mulig terrorplanlegging og for å være en potensiell trussel mot samfunnet.

– Jeg er ikke 100 prosent sikker på at han tilbringer natten i Brive, men det er klart at dette tar tid. Det er en alvorlig sak, og selv om han samarbeider, er det svært mange spørsmål som skal besvares.

Samarbeider
40-åringen ble pågrepet sammen med sin franske kone tirsdag morgen. Kona ble løslatt onsdag kveld, mens Vikernes fremdeles sitter i lange avhør med fransk politi.

– Han er sliten etter tre dager med avhør, men han er klar og samarbeider med politiet, sier Freyssinet.

I henhold til fransk lov kan Vikernes bli sittende i politiets varetekt i 96 timer, det vil si fram til lørdag morgen, ettersom han er mistenkt for brudd på landets terrorlover.

Hvis politiet ikke finner nok bevis til å sikte ham, må han løslates. Blir han siktet, vil han bli overført til Paris. Påtalemyndigheten i Paris har tidligere uttalt at det er snakk om en «preventiv» pågripelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere