RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sliter med å sende ut narkoselgere

Foto: Atle Jørstad (iOslo.no)
Sist oppdatert:
Politiet sliter med å sende hjem asylsøkere som selger narkotika i Oslo sentrum. Bare 13 av i alt 164 pågrepne i vår er sendt ut av landet.

I slutten av april startet politiet og Utlendingsdirektoratet (UDI) hurtigbehandlingen av sakene til narkotikaselgende asylsøkere og illegale innvandrere.

Men ved utgangen av juni var bare 13 av de i alt 164 pågrepne sendt ut av landet. Justisminister Knut Storberget (Ap) lover å følge opp saken.

- Jeg er ikke fornøyd og vil følge dette tett, sier justisminister Knut Storberget til Aftenposten via sin informasjonsavdeling.

Ifølge Uteseksjonen i Oslo er de fleste av asylsøkerne som selger narkotika, unge menn med nordafrikansk bakgrunn.

Informasjonssjef Roar Hanssen i Politiets utlendingsenhet (PU) opplyser at de nå oppretter en gruppe på seks ansatte som utelukkende skal jobbe med identifisering og klargjøring for hjemtransport av asylsøkerne som opererer som narkotikaselgere.

Politioverbetjent Bjørnar Gilberg ved Grønland politistasjon er glad for at PU skjerper innsatsen og bekrefter at PU har vært den store flaskehalsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere