*Nettavisen* Nyheter.

Slitsomme skavler

Små og store snøskavler er slitsomme å forsere for Hvitserks to grupper på vei til Sydpolen. Les rapportene her.

02.12.05 10:46

TV 2 Nettavisen gir deg, i samarbeid med Hvitserk.no , daglige rapporter fra verdens første kommersielle sydpol-ekspedisjon.

Rolf Bae og Cecilie Skogs gruppe har hatt det slik det siste døgnet:

God dag. God distanse. Slem sastrugi. Men i dette terrenget er det knalltøft å holde tempo. Høyt opp begynner de å komme også. Den eneste som nå sliter med å holde følge er Wolfgang. Han drar på en masse ekstra filmutstyr, og det sinker ham en del.

Fjerne vekt
I kveld skulle de ha et planlegningsmøte for å se på saken. Enten må andre ta vekt for ham, eller så må «overvekten» fjernes.

Ellers er de jo inne i dag 7 - men nærmer seg dag 10 på ski (de hadde jo en liten æresrunde...). Dag 10 regnes som er viktig dag, for da vet man hvordan det ligger an med kropp og utstyr. For våre venner ser det meget bra ut. De er i rute.

Også Inge Meløys gruppe sleit med skavlene. Her er gruppas rapport:

Nydelig vær
På værsiden ble dette hva man kan kalle en praktdag. Nesten vindstille, skyfritt og dermed human temperatur. Kontrasten til i går kunne ikke vært større..

Det som ikke hadde forandret seg var sastrugi. De var like rå. At det er tungt å gå og slepe i, er lett å forstå. Det som er vanskeligere er at disse er harde som betong.

Her trengs ikke trinser på stavene, for det er ikke engang sjans å få spissen så langt ned om man tar i aldri så mye. Å falle er ingen spøk¿

Rå gjeng
Inge er helt i hundre over gjengen han har med seg. Humør og trekkvilje er enestående, så det er kanskje ikke så rart de alle har fått kallenavn: Det er blitt Jørpelands-Exspressen (Asbjørn), Bikkja fra Toms (Jann Ivar) og den Antarktiske Isbjørn (Simon).

Hanne har vi ikke fått inn noe navn på, men hun er i støtet hun også. I går tok hun tilbake 3 kg, så der går det i riktig retning.

HILSNING: Expressen hilser til familie og hele Jørpeland!

Inges gruppe består av: Inge Meløy (leder), Hanne Normann, Simon Streater, Asbjørn Hjertnes og Jann Ivar Didriksen. Rolf og Cecilies gruppe har Rolf Bae (leder), Cecilie Skog, Per-Henry Knudsen, Rolf Seel, Roland Kruger og Wolfgang Melchior som medlemmer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.