RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slo i hjel svane – må i fengsel

En mann (59) må i fengsel etter at han slo i hjel en svaneunge ved Akersvannet.

Hendelsen skjedde på sensommeren i fjor. Ved vannet gikk fem svaner og gresset. To voksne fugler, og tre unger, skriver Tønsbergs Blad.

Mannen begynte først å kaste stein etter svanene. Et vitne på stedet ba han om å slutte med dette. Men, i stedet hentet 59-åringen en åre. Han begynte å slå etter svanene, og slo til slutt i hjel en av svaneungene.

Vitner ringte politiet
Ifølge vitner på stedet tok mannen svaneungen med seg tilbake til bilen, muligens for å spise den.

Det var vitner på stedet som ringte til politiet. Mannen løp av gårde før patruljen kom til stedet, men vitner har senere identifisert mannen for politiet.

Da saken var oppe i Tønsberg tingrett tidligere i måneden, sto mannen tiltalt for overtredelse av naturmangfoldsloven. Han sto også tiltalt for brudd på veitrafikkloven, etter at han senere samme høst ble stoppet da han kjørte en moped mens han var påvirket av alkohol.

Fengsel og bot
Mannen er i Tønsberg tingrett dømt til fengsel i 30 dager, i tillegg til en bot på 10.000 kroner, i tillegg til 1000 kroner i saksomkostninger.

Mannen er tidligere straffet for promillekjøring og kjøring uten førerkort, og er nå fratatt retten til å ha førerkort for resten av livet.

Flere saker iTønsbergs Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere