RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slo i hodet med planke

Da kjæresten ringte midt på natten og fortalte hun var i nød, gikk 28-åringen løs på det ene lovbruddet etter det andre for å redde henne. Et av dem involverte en planke.

Plankebruken ble i Midhordaland tingrett straffet med 90 dagers fengsel fredag i forrige uke.

Kvinne i nød

28-åringen mottok en opprørt telefon fra samboeren midt på natten etter en fuktig bytur. Mens han var gått hjem til en kamerat på nachspiel, var hun gått sammen med en venninne for å konfrontere en annen venninne med en uoppgjort disputt. Konfrontasjonen fikk en uheldig vending, da venninnens samboer truet kvinnen med bank. Lettere hysterisk ringte hun 28-åringen og ba om hjelp.

Brøytet seg vei med planke

Mannen slapp det han hadde, og bestemte seg for å ile til kvinnens verge. Først stjal han kameratens bil. Deretter satte han seg inn og kjørte bilen i fylla. Vel framme hos sin samboer, plukket han ut en diger planke fra baksetet. Til tross for at han ble fortalt at ting hadde roet seg, brøytet han seg vei til huset og knuste glasset i en dør. Mannen som hadde truet samboeren hans, kom undrende ut i gangen og ble øyeblikkelig smakket i hodet med planken av den sterkt berusede mannen.

Ville framstå som farlig

Overfor retten forklarte 28-åringen at han fryktet for samboerens sikkerhet og handlet deretter. Døren knuste han kun for å tøffe seg. Retten fant imidlertid at mannens handlinger var overdrevet og forårsaket av høyt alkoholinntak. 28-åringen ble dømt til 90 dagers ubetinget fengsel og bot på 5000 kroner. Han ble også fratatt førerkortet for halvannet år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere