SISTE: Innlandet kl. 2350: I forbindelse med kidnapping av en person i Tolga natt til søndag, så er saknede kommet til rette. Politiet gir ingen ytterligere opplysninger før mandag formiddag. Pårørende er varslet, skriver politiet på Twitter.

Søndag ettermiddag ble en 20 år gammel mann meldt savnet, og politiet etterforsket saken som frihetsberøvelse. Politiet gikk også ut med navn og bilde i samråd med de pårørende.

- Vi jobber ut ifra flere hypoteser når det gjelder motivet. Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gå ytterligere inn på detaljene. Vi ønsker ikke å kommentere noe om motiv akkurat nå, sa politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland til Nettavisen.

- Hva mer kan dere si om blodsporet i snøen? Kan man anta at 20-åringen har blitt utsatt for alvorlig vold før han ble kidnappet?

- Det er noe vi etterforsker nå. Vi har sikret spor som vi analyserer, men vil ikke gå ytterligere inn i detaljer, svarte Ekeland.

Politiadvokaten bekrefter imidlertid at det kan være snakk om flere enn to gjerningspersoner.

- Vi holder teorien åpen om at det, sa Ekeland.

- Kan gjerningspersonene som er på frifot være en fare for lokalsamfunnet?

- Ut ifra situasjonsbildet vi har i saken skal det ikke være en fare generelt for lokalsamfunnet, fortalte Ekeland.

- Hvordan leter dere etter den savnede? Søker dere med helikopter og hundepatruljer?

- Vår høyeste prioritet er å lokalisere vedkommende. Vi jobber ut ifra informasjonen vi har. Nå har vi gått ut med navn og bilde for å få tips i saken. Per nå utføres det kriminaltekniske undersøkelser på stedet, men på grunn av været har vi ikke satt noe helikopter. Når det gjelder søk med hund, så er jeg usikker på om det har blitt iverksatt. Vi har informasjon om noen områder hvor den savnede kan befinne seg i, men av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å kommentere noe mer nå. Jeg kan imidlertid si at vi har bedt om mer bistand fra andre politidistrikt, bistand fra sentralt hold med mer kompetanse, sa politiadvokaten.

- Er det grunn til å frykte for hans liv?

- Vi må holde alle hypotese åpne, svarte Ekeland.

Til TV 2 opplyste Ekeland at politiet er bekymret for hva som kan ha skjedd med 20-åringen.

- Sakens karakter tilsier at det kan være fare for liv og helse, sa politiadvokaten.

Hun fortalte også at det var en mulighet for at gjerningspersonene hadde kommet seg ut av landet, siden åstedet ikke er langt ifra svenskegrensen.

Politiet ba vitner som hadde sett eller hørt noe i forbindelse med hendelsen, om å ta kontakt på telefon 02800.

Privat adresse

Hendelsen skal ha skjedd natt til søndag, da tre personer ble overrumplet av flere gjerningsmenn mens de var i en privat bolig.

– Det vi kan si per nå er at to gjerningsmenn har gått til angrep på tre personer på en privat adresse i Tolga natt til søndag. Det sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Bjørn Lonkemoen, til Nettavisen.

Da Nettavisen pratet med Lonkemoen rundt 14.15 søndag ettermiddag var de fortsatt på jakt etter de to ukjente gjerningsmennene. Politiet vet enn så lenge ikke hvem som kan stå bak angrepet.

– To personer fikk tilsyn av helsepersonell på legevakta, men de har ikke trengt ytterligere helsehjelp, sier Lonkemoen til Nettavisen.

Ofrene for voldsgjerningen satt søndag i avhør med politiet. Lonkemoen håper avhørene vil få fram hva som har skjedd.

– Utover det har jeg ikke mer informasjon å komme med. Det vil komme mer informasjon fra politiet i løpet av dagen, lover Lonkemoen.

Det ble opprettet kontrollposter ved flere veier i området i jakten på de to gjerningspersonene. Innlandet politidistrikt får bistand fra Trøndelag politidistrikt til kontrollposter på grensa mellom Innlandet og Trøndelag fylke.

Har du tips i saken? Ring oss på 02060 eller send mail til 02060@nettavisen.no.

– Vi vet svært lite om hva som har skjedd. Vi jobber mye på etterforskning og etterretning for å avdekke hvem dette kan være, sa operasjonsleder Sidsel Svarstad til NRK ved 14-tiden.

Politiet etterforsker saken teknisk og taktisk, og gjennomfører blant annet flere vitneavhør. Hendelsen skal etter det Østlendingen og Arbeidets Rett kjenner til ha skjedd i Vingelen, rundt en mil vest for Tolga sentrum.

Ti på ett søndag ettermiddag var Lonkemoen fremdeles sparsommelig med informasjonen.

– Vi får bistand fra politiet i Trøndelag. Per nå er det ikke aktuelt å be om bistand fra Kripos, sier Lonkemoen til Nettavisen.

Øystein Sagen er operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt. Han sier de har lånt ut mannskap til Innlandet politidistrikt, men ønsker ikke å gå ut med antall.

– Operasjonen foregår i Innlandet politidistrikt, ikke hos oss, sier Sagen til Nettavisen.

En tipser fortalte søndag morgen til VG at vedkommende ble stoppet ved en bensinstasjon ved Ålen, og det skal ha blitt tatt bilder av registreringsnummeret på biler. En annen tipser forteller om veisperringer og søk i biler i området rundt Tynset og Tolga.