RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slo kone og hund til blods

Sist oppdatert:
To ganger natt til fredag måtte politiet rykke ut til boligen etter melding om familievold. Mens kona fikk overfladiske skader, blødde hunden kraftig og hadde problemer med å gå.

Kona fikk overfladiske skader etter å ha blitt utsatt for den voldelige ektemannen i natt. Hunden er hos veterinær, og er så hardt skadet at den kanskje ikke overlever.

- Den hadde blødd en del og hadde problemer med å gå, sier politiførstebetjent Laila Totland ved Nittedal lensmannskontor til rb.no.

Ga seg ikke
To ganger natt til fredag måtte politiet rykke ut til adressen i Nittedal. Første gang var klokka halv fem.

- Da hadde hunden stukket av. Mannen var bitt i hånda, og ble kjørt til legevakten, sier Totland.

Kona, som er i 50-årene, ønsket ikke å forfølge saken. Ikke lenge etterpå var mannen, som var påvirket av alkohol, hjemme igjen – uten at turen til legevakta hadde roet ham ned.

Da klokka var sju, rykket politiet på nytt ut til adressen. Denne gangen pågrep de mannen, som er i 40-årene.

- Han har mange liknende forhold på seg. Det var fare for gjentagelse, og politiet opprettet en anmeldelse, sier politiførstebetjenten.

Ble ikke varetektsfengslet
Ved Nittedal lensmannskontor antok de at mannen ville bli varetektsfengslet da han møtte i retten i dag. Slik gikk det ikke.

- Jeg ba om to ukers fengsling, men det endte med meldeplikt, noe jeg godtok. Det betyr at mannen må melde seg på Lillestrøm politistasjon hver dag i to uker, sier aktor, politiadvokat Tom Danielson i Romerike politidistrikt.

Mannen fikk også forbud mot å oppsøke fornærmede, og skal oppholde seg på et annet sted enn i parets bolig.

- Jeg regner med at de berørte parter vil ha kommet til en løsning i løpet av de to ukene, og at situasjonen har roet seg, sier Danielson.

- Besøksforbud og voldsalarm vanlig
Ifølge Lars Nordli, familievoldskoordinator i Romerike politidistrikt, er det sjelden gjerningspersonen i familievoldssaker varetektsfengsles.

- De færreste saker er så alvorlige. Besøksforbud og voldsalarm er vanligere reaksjoner, sier han.

I fjor etterforsket politiet på Romerike rundt 350 tilfeller av familievold.

- Fornærmede anmelder rundt 55 prosent av sakene som etterforskes. I de fleste tilfellene er ofrene kvinner, men det er også en del barn, sier han.

Les flere saker hos RB.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere