*Nettavisen* Nyheter.

Slo ned Frederic Hauge - dømt til to års fengsel

Oslo (NTB): Den 27 år gamle mannen som var tiltalt for vold mot Bellona-leder Frederic Hauge og sønnen hans, er dømt til to års fengsel. En annen tiltalt må sone i åtte måneder.

Hendelsen skjedde utenfor Hauges hjem i november 2010. Dommen falt i Oslo tingrett onsdag og ble forkynt for de to mennene torsdag. De må også betale 150.000 kroner i oppreisning til Hauge og sønnen (21), melder VG Nett.

- Sammenlignet med hva vi har vært utsatt for, så er det en riktig dom. Volden vi ble utsatt for, var svært alvorlig, og dommen markerer det tydelig, sier Frederic Hauge.

Hauge har forklart at han ble slått hardt i ansiktet da han oppdaget to personer som stjal sykler utenfor hjemmet sitt. Han ble påført alvorlige skader av slaget.

27-åringens forsvarer, advokat Jan Christian Kvanvik, varsler at dommen vil bli anket. Begge de tiltalte erkjente de faktiske forholdene, men hevder de handlet i nødverge.

- Han er svært skuffet over domstolens vurdering av det faktiske hendelsesforløpet. Vi ser også av dommen at retten utelukkende har lagt de fornærmedes forklaring til grunn, sier advokaten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.