*Nettavisen* Nyheter.

Slo parkeringsvakt - ble frikjent etter at vakter mistet lovbeskyttelse

Trafikkbetjenter ikke lenger har status som offentlige tjenestemenn i den nye straffeloven, og mann ble derfor frifunnet for å ha slått en kvinnelig vakt. ,Illustrasjonsbilde: Parkeringsvakt i aksjon.

Trafikkbetjenter ikke lenger har status som offentlige tjenestemenn i den nye straffeloven, og mann ble derfor frifunnet for å ha slått en kvinnelig vakt. ,Illustrasjonsbilde: Parkeringsvakt i aksjon. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

I den nye straffeloven har trafikkbetjenter mistet sitt vern som offentlige tjenestemenn. Dermed ble en 46-åring frikjent for å ha slått en parkeringsvakt i brystet.

11.11.15 06:43

I sommer ble mannen i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fengselsstraff for episoden, men etter behandling i Frostating lagmannsrett ble mannen mandag frikjent. Årsaken er at trafikkbetjenter ikke lenger har status som offentlige tjenestemenn i den nye straffeloven, skriver Adresseavisen.

Det var påtalemyndigheten selv, representert ved statsadvokat Kaia Strandjord, som ba retten frifinne mannen. Hun mener den nye loven, som trådte i kraft 1. oktober, må endres.

– Lovgiverne bør gripe fatt i dette og få trafikkbetjenter inn i den nye straffelovens paragraf 286, sier statsadvokat Kaia Strandjord.

Selv mannens forsvarer, Christian Wiig, stusser over de nye reglene.

– På tiltaltes vegne er jeg glad for at han slipper å måtte gå i fengsel, men jeg er ikke helt sikker på om lovendringen er vel gjennomtenkt. Fra mitt synspunkt bør trafikkbetjentene helt klart komme inn under gruppen som bør ha en ekstra beskyttelse mot enhver form for angrep, vold og trusler, sier han til Adresseavisen.

I tingretten ble 46-åringen dømt til seksti dagers fengsel, hvorav halvparten var betinget. Han slo kvinnen i brystet i mars i fjor, etter å ha fått en parkeringsbot.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.