RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sloss for jakt- og fiskeretten

Sist oppdatert:
Norges Jeger og Fiskerforbund (NJFF) sloss for fullt for å bevare retten for alle til å jakte og fiske i Finnmark.

Stortinget avgjør 24. mai om Finnmarksloven skal tre i kraft eller ikke. Loven vil – dersom den går igjennom - gi eksklusiv rett til fylkets naturressurser for fylkets egne innbyggere.

Allmennheten utenfor Finnmark skal tilbys en adgang til ressursene, men altså ikke en rettighet til å utnytte dem.

- Dette reagerer NJFF sterkt på, da det i en gitt situasjon kan bli slik at jegere og fiskere fra andre steder i landet kan møte «stengte dører». I dag har alle landets innbyggere en lovfestet rett til småviltjakt på statsgrunn (viltloven § 31) og fiske med stang og håndsnøre (lakse- og innlandsfiskeloven § 22), samt at vi finner tilsvarende bestemmelser i fjelloven hva gjelder statsallmenningene.

- I Finnmark har det reist seg et «grasrotopprør» mot prosessen rundt Finnmarksloven, blant annet kommer dette til uttrykk gjennom en underskriftsaksjon mot loven som i løpet av kort tid har samlet over 6.000 underskrifter, skriver NJFF på sine sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere