RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Et forholdsvis stort skogsområde på Skaugums eiendom øverst i Hvalstadåsen er blitt hogget ned.
Et forholdsvis stort skogsområde på Skaugums eiendom øverst i Hvalstadåsen er blitt hogget ned. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Slottet: – Vi har ingen problem med trefellingen

Sist oppdatert:
Kronprinsparets nærmeste nabo kan puste lettet ut etter at litt vel mange trær ble felt på deres eiendom på Skaugum. Trefellingen er nemlig fullstendig uproblematisk, opplyser Slottet.

– Vi har avklart med Asker kommune at det ikke dreier seg om felling i landskapsvernområde. Da er dette en vanlig sak mellom naboer, og vi synes felling er OK, forteller informasjonssjef Marianne Hagen på Slottet til NTB.

For å få inn mer lys og sol til eiendommen i Asker leide naboen inn mannskap for å hogge ned skogen forrige uke, skriver Aftenposten.

– Jeg trodde det var greit. Det beror på en misforståelse, sier naboen.

– Men jeg er klar over at det ble tatt litt mye. Det er jeg fryktelig lei meg for. Vi ville gjøre det ordentlig, så ble det litt for mye, sier naboen, som selv har tatt alle kostnadene ved hogsten.

Saken ble undersøkt av Slottet fredag, og det konstatert at naboen hadde gått litt vel drastisk til verks. Et par ekstra trær som har gått i bakken gjør derimot ingenting; Både kronprinsparet og Slottet synes det er greit at naboen får litt bedrede solforhold, sier Hagen til NTB.

– Naboen er glad for at vi er enige om håndteringen av saken. Hun er glad for at saken nå er ute av verden, sier Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere