RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Slottet bekrefter: - Kongen kommer

Sist oppdatert:
Har bestemt seg for å delta på gallamiddagen og Nobelkonserten i forbindelse med fredsprisutdelingen.

Det har lenge vært tvil om kongen ville delta på Nobel-arrangementene i desember. Nå feier Slottet all tvil til side, og bekrefter at kongen vil komme.

- Kongen kommer og vil være på plass på gallamiddagen og på Nobelkonserten i Oslo Spektrum, sier Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen overfor Aftenposten.no.

Etter at det ble klart at den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo var blitt tildelt årets fredspris, har kinesiske myndigheter reagert sterkt. At kong Harald nå skal representere kongehuset på Nobel-arrangementene, vil kineserne oppfatte det som en honnør til prisvinneren, og vil trolig la seg provosere.

Av de kongelige som derimot ikke kommer i år, er kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. De skal nemlig på en to måneders ferie. Siden de ble forlovet i 2000 har de deltatt på de fleste Nobel-seremoniene i rådhuset og konsertene i Oslo Spektrum.

Det er tradisjon at kongeparet inviterer fredsprisvinneren til audiens på Slottet. Hvordan dette blir i år, er uvisst, ettersom fredsprisvinnere Liu Xiaobo sitter fengslet i Kina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere