Gå til sidens hovedinnhold

Slottet får PFU-klage barbert

Tre av fire punkter er foreldet.

Det kongelige slott har klaget inn Se og Hør for Pressens Faglige Utvalg etter at bladet blant annet valgte å lage en stor reportasje med paparazzibilder fra kronprinsfamiliens ferie på kjendisøya St. Barts.

Klagen omfattet også andre private ferier, blant annet hevder slottet at Se og Hør nærmest fotfulgte Mette-Marit på hennes private tur til India, noe Se og Hør bestrider.

De rapporterte også inn en annen privat ferie på Korsika. Men denne klagen er frafalt fra PFU fordi saken er eldre enn seks måneder. Ferien ble foretatt i juli i fjpr.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Slottet hevdet blant annet at Se og Hør hadde fotfulgt kronprinsesse Mette-Marit på avsidesliggende steder i India, skriver Dagbladet. Nå er klagen på fem punkter og ikke åtte som først meldt inn.

Samtidig har Slottet måtte bytte advokat. Advokat Kyrre Eggen i Wiersholm leverte klagen på vegne av Slottet. Men siden Wiersholm via en av sine andre advokater har representert en annen aktør i Allerkonsernet i en forretningsjuridisk sak anser firmaet at det er en interessekonflikt her.

Kyrre Eggen regnes som en av de fremste på sitt felt i Norge. Han ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

Kommentarer til denne saken