*Nettavisen* Nyheter.

Slottsfjell-eventyret kan være over

Slottsfjellfestivalen 2013: Publikum hører på det amerikanske rockebandet Imagine Dragons. Stemningen har vært god, men økonomien begredelig for Slottsfjellfestivalen, som kjemper for å overleve. Arkivfoto. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Foreløpig er verken artister eller billetter klare til Slottsfjellfestivalen, som befinner på kanten av stupet.

10.01.19 06:06

Fjorårets festival var en sekstende i rekken, og den kom bare i havn fordi artister og leverandør aksepterte solide kutt i betalingen, skriver Dagbladet. Nå forhandles det om hele eksistensgrunnlaget for festivalen på fjellet midt i Tønsberg.

Verken nettsted eller Facebook-sider er oppdatert, ingen artister er kunngjort, og det er ikke lagt ut billetter til salgs. Ledelsen er i løpende forhandlinger med kreditorene.

– Vi er fortsatt i aktiv dialog med flere parter om å løse utfordringene, skriver styreleder Øystein Ronander til Dagbladet. Han bekrefter at dersom de kommer i mål, skal de prøve å stable en festival på beina også i 2019. Blir det ikke enighet, er det kroken på døren for festivalen, som har slitt med røde tall i regnskapet.

Innføring av 18-årsgrense gikk ut over inntektene, skrev festivalsjef Johannes Lund i et innlegg i Tønsbergs Blad i november.

– Økt konkurranse, endringer i publikumsmassen, en artistprofil som ikke traff helt blink for det lokale publikumet, beinhard konkurranse om de beste artistene og en liten dipp i hele festivalmarkedet har spilt en rolle.

Ifølge lokalavisen falt inntektene med 20 millioner eller 40 prosent i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag