RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slottsplassen åpnet igjen

Oslo (NTB): Torsdag ble Slottsplassen åpnet igjen etter fem måneders rehabilitering. Håpet er at man nå er ferdig med dreneringsproblemene en gang for alle.

I flere år har problemet med Slottsplassen vært at det under regnvær har dannet seg små bekker i den røde grusen, og at mye masse deretter har rent ned mot Karl Johans gate. I tillegg har grusen tilstoppet slukene på vei nedover mot paradegaten og ytterligere forverret problemene.

Derfor har entreprenøren gått grundig til verks denne gangen. Et helt nytt dreneringsanlegg er bygget for å ta unna for regnværet og hindre at vann og grus renner nedover mot sentrum, og all den gamle grusen er fjernet og erstattet med ny, også det rød grus.

Det er lagt et nytt asfaltdekke under grusen, som også er av en annen type, såkalt stabiliseringsgrus, som skal bli liggende og ikke blande seg med vannmassene og sige nedover ved kraftig regnvær.

For øvrig skal Statsbygg ha klart å holde seg til budsjettet på 90 millioner kroner ved rehabiliteringen av plassen, og er i tillegg ferdig sju måneder før tiden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere