*Nettavisen* Nyheter.

Sløvt rekrutt-tap mot Bærum

KADETTANGEN (vif.no): En dårlig førsteomgang ble etterfulgt av femten svært gode minutter for Vålerengas rekrutter mot Bærum mandag kveld. 0-2 ble snudd til 3-2. Men VIF II klarte ikke å holde på ledelsen og tapte til slutt 3-4.

08.08.06 00:08

– Det er forbanna irriterende at vi inviterer Bærum inn i kampen igjen etter at vi har hentet opp deres ledelse og styrer kampen. Det vi som kontrollerer kampen, men vi blir for sløve og spiller bort ball etter ball. Det er ikke profesjonelt nok. Det holder ikke på dette nivået, sier en skuffet Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bærum best før pause
Vålerengas rekrutter startet kampen relativt bra. Etter fire minutter fikk Daniel Fredheim Holm sjansen fra seksten meter, men skuddet gikk over mål. Deretter tok Bærum kommandoen og produserte en rekke gode sjanser. To ganger traff de gule stolpene bak Øyvind Bolthof før de fikk hull på byllen etter atten minutter. Kenneth Gruer Hansen slo ballen i retning Vålerengas mål fra Bærums høyreside. Bolthof var på vei ut i feltet, rakk ikke tilbake og ballen havnet i det tomme målet.

Ti minuter senere var det duket for 2-0. Bærum kom rundt på kanten og Andreas Hauger fikk en enkel jobb foran Vålerenga-målet.

Vålerengas største sjanse kom like før pause. Alexander Mathisen hoppet elegant over et oppspill fra Jørgen Horn. Ballen havnet hos Daniel Fredheim Holm som spilte seg fri på kanten. Alexander Mathisen fanget innlegget på bakre stolpe, men avslutningen fra syv meter gikk rett på keeper.

Sterk opphenting
Vålerenga forandret litt på laget før andreomgang. Blant annet kom juniorlagets toppscorer Dennis Obeng inn for Adnan Haidar. Obeng brukte bare to minutter på å markere seg da han bredsidet inn reduseringen etter forarbeid av Steinar Strømnes. Minutter etter var det balanse i målprotokollen. En corner fra Alexander Mathisen havnet hos Jørgen Horn på bakre stolpe som dundret ballen opp i nettaket. Et mål som oste vilje og tæl. Like etter spilte Amin Nouri fri Alexander Mathisen som rundet Bærums keeper og avsluttet fra skrått hold, men en forsvarer fikk beinet ballen unna.

Ledermålet kom like etter. André Muri vant en hodeduell i Bærums sekstenmeter. Dennis Obeng flikket ballen til Alexander Mathisen som kunne pirke ballen i nettet fra kort hold. Vålerenga var gode det første kvarteret av omgangen, men mistet etter hvert grepet på kampen og hadde mye balltap i farlige situasjoner. Dette utnyttet Bærum og etter halvspilt omgang stupheadet Ståle Rønningen inn utlikningsmålet. Seiersmålet satt Geir Løitegård inn fem minutter før slutt.

Prøver å være kule
– Vi var veldig gira på å snu kampen etter den dårlige førsteomgangen. Og det gjør vi jo. Vi gjør noen endringer som vi lykkes med. Gutta hadde bestemt seg og det lå mye vilje bak målene. De skal ha honnør for det. Men derfor er det fryktelig skuffende at vi slipper dem inn i kampen igjen. Vi har en ledelse og skal spille på den. Istedet prøver vi å være kule, trer opp pasninger med det resultat at vi får fryktelig mange brudd imot. Men vi får ta med oss at vi scorer tre mål på et av de bedre lagene i avdelingen. Det er positivt, mener Holter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det var få enkeltspillere som utmerket seg mot Bærum, men Dennis Obeng kom inn som et friskt pust etter pause og viser at scoringsformen er inntakt også på seniornivå.

– Dennis er en måltyv som nesten scorer uansett. Vi er veldig fornøyd med han om dagen. Han er klar for mer spill framover, uansett hvem vi har med i troppen. Det er positivt.

15. serierunde, 2. divisjon avdeling 1
Bærum – Vålerenga II 4-3 (2-0)

Kadettangen kunstgress – 150 tilskuere

Mål: 1-0 Kenneth Gruer Hansen (18), 2-0 Andreas Hauger (29), 2-1 Dennis Obeng (47), 2-2 Jørgen Horn (49), 2-3 Alexander Mathisen (54), 3-3 Ståle Rønningen (68), 4-3 Geir Løitegård (85)

Gult kort Vålerenga: Jørgen Horn (32)

Vålerengas lag: Øyvind Bolthof – Christian Svendby (Amin Nouri fra 45), André Muri, Jørgen Horn, Mathias Samuelsen – Adnan Haidar (Dennis Obeng fra 45), Steinar Strømnes, Thomas Holm, Alexander Mathisen – Dan Alberto Fellus (Fredrik Carlsen fra 77), Daniel Fredheim Holm

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.