*Nettavisen* Nyheter.

Sluker resten av seismikkgigant

Oljeservicekonsernet Schlumberger har blitt enig med sin partner Baker Hughes om å kjøpe sistnevntes andel i verdens største seismikkselskap Western Geco. Seismikkselskapet kan vise til knallsterke tall.

19.05.08 00:12

Det går frem av Schlumbergers rapport for første kvartal.Schlumberger har blitt enige med Baker Hughes å betale 2,4 milliarder dollar for selskapets 30 prosentsandel i Western Geco. Det priser Western Geco til 8 milliarder dollar.Veksten fortsetter

Western Geco kan vise kan vise til driftsinntekter i første kvartal på 530 millioner dollar, som er en vekst på 14 prosent i forhold til fjerde kvartal. Sammenlignet med første kvartal i fjor er det en økning på 40 prosent, og understreker den trenden seismikk og resten av oljeservicebransjen nå er inne i.Resultatet fra driften før skatt endte på 158 millioner dollar, som er opp hele 44 prosent fra forrige kvartal, og en økning på 95 millioner dollar fra første kvartal 2005.Det er spesielt inne området for marin seismikk at Western Geco kan vise til en heftig vekst det siste kvartal. Inntektene fra dette området har økte med 97 prosent fra fjerde kvartal, 57 prosent fra samme periode i fjor. Western Geco viser til den fortsatte styrkingen i markedet for leteseismikk.Generelt for det marine området opplever Western Geco både økt utnyttelse av flåten, økte priser og forbedrede kontraktsbetingelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.