Oslo (NTB): 177 norske kommuner gjorde det. Slottet gjorde det. Flere andre offentlige bygg gjorde det. Og på sosiale medier oppfordret venner hverandre til å gjøre det: De slukket lyset en time for miljøet lørdag kveld.

- Rekordoppslutning
- Rekordoppslutningen for årets Earth Hour viser at klimaengasjementet gløder. Nå har statsminister Jens Stoltenberg (Ap) 1 milliard stemmer for umiddelbar handling for klimaet. Regjeringen må sørge for en kraftfull klimamelding, sier generalsekretær i norske WWF, Nina Jensen, i en kommentar.

Fem millioner lyspærer
Tall fra Statnett viser at strømforbruket i Norge gikk ned med omtrent 200 millioner watt i timen aksjonen pågikk, hvilket tilsvarer 5 millioner 40 watts lyspærer.

På forhånd var det flere kjentfolk som oppfordret til en innsats for miljøet i forbindelse med Earth Hour.

Mette-Marit utfordret Haakon
Kronprinsesse Mette-Marit oppfordrer sin mann kronprins Haakon til å slå av datamaskinen. I så fall lover hun å sykle til jobben - en dag annenhver uke. For å ivareta sikkerheten blir det trolig flere som må tråkke seg fra Asker til Slottet.

Lovet å isbade
I Sverige sa flere av de kongelige ja til å slukke lysene i slottene sine, og nylig avtroppet miljøvernminister Erik Solheim (SV) lovet å isbade hvis halve Norge skrudde av lyset klokken 20.30 lørdag kveld. Om så vil skje, var for tidlig å oppsummere lørdag kveld.

6494 byer var med
Rundt 150 land deltok i årets markering, og først ut var Samoa i Stillehavet, så fulgte Fiji og New Zealand

Sydneys operahus var det første landemerket som ble mørklagt for å markere «Earth Hour» lørdag.

Kjente steder som Fugleredet i Beijing og tvillingtårnene i Kuala Lumpur ble mørklagt. I New York slukkes lyset i Empire State Building og ii Paris ble Eiffeltårnet mørklagt.

Etter at den første mørke timen ble markert i Sydney i 2007, har Earth Hour blitt en verdensomspennende begivenhet. I fjor deltok i alt 5.251 byer, i år var 6.494 byer med.