*Nettavisen* Nyheter.

Slutt for Royal League

Eierne av Royal League fikk ikke på plass en tilfredsstillende medieavtale. Det vil sannsynligvis bety slutten for turneringen.

20.10.07 21:19

I lengre tid har eierne av Royal League, fotballforbundene og serieforeningene i Danmark, Norge og Sverige forhandlet med ulike aktører i mediemarkedet om en ny medieavtale.

Det var imidlertid ikke mulig å få til en tilfredsstillende løsning i alle de tre landene, og sannsynligvis innebærer det at turneringen må legges ned.

- Beklagelig

Den endelige avgjørelsen tas av styret i Royal League. Styremøtet er foreløpig ikke berammet, men det ventes at det blir en snarlig avklaring.

- Det er synd at turneringen strander på grunn av for liten kommersiell interesse. Det var ikke mulig å få på plass en finansiering som var god nok til at klubbene var sikret kostnadsdekning, og da mener vi det er uaktuelt å fortsette, sier styreleder i Norsk Toppfotball, og styremedlem i Royal League, Ernst Ravnaas.

Også fotballpresident Sondre Kåfjord sitter i Royal League-styret. Han er skuffet over at man ikke kom frem til en medieavtale som kunne sikret Royal League videre liv.

Andre løsninger

- Dannelsen av Royal League var sportslig begrunnet, og turneringen ga de beste lagene god matching i en tid av året da det ellers ble spilt treningskamper. Nå må klubbene finne andre løsninger for å få kvalitetskamper utenom den hjemlige sesongen, sier Kåfjord.

NFF og NTF er innstilt på å fortsette samarbeidet med sine søsterorganisasjoner i Danmark og Sverige, for å se om det er mulig å finne løsninger som ivaretar behovet for kvalitetskamper for de beste lagene, også i fremtiden.

Dansk dominans

Royal League startet i 2004. Lillestrøm kom helt til finalen i 2005/2006-sesongen, men tapte for FC København. FC København vant også første sesong av Royal League, mens den foreløpig siste klubben som kan titulere seg skandinavisk mester er Brøndby.

For mer informasjon eller kommentarer, kontakt:

Fotballpresident Sondre Kåfjord, tlf.: 926 07 071

Leder i Norsk Toppfotball, Ernst Ravnaas, tlf.: 480 16 530

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.