Slutt for «Snarveien» 1.april

Foto: Asle Bentzen, ibergen.no (illustrasjonsfoto)

Bedrer ikke passasjertallet seg de kommende månedene, er det slutt på « Snarveien» fra 1.april.

Det er ikke en aprilspøk. Slik iBergen.no har skrevet tidligere, har BNR sin rute mellom Askøy og Bergen slitt stort etter at HSD satte inn flere bussruten. Det har også vært økonomisk belastende for BNR at de som eneste selskap, ifølge administrerende direktør Trygve Tønnesen, ikke får kompensert før økte drivstoffpriser.

I morgen tar Samferdselsutvalget i Hordaland fylkeskommune stilling til om hurtigbåten mellom Askøy og Bergen skal få halvannen million i belønningsmidler fra staten eller ikke.

- Blir innstillingen negativ, kommer vi til å legge ned ruten fra 1.apil, bekrefter Tønnesen ovenfor iBergen.no.

- Blir ikke trodd
Til Askøyværingen sier Tønnesen at han føler Bergen kommune ikke tror på at selskapet går med underskudd på ruten. Det til tross for at tall viser at bare fra august og til nyttår var svikten på 29.050 passasjerer.

Mangeårig forkjemper for hurtigbåten, og tidligere leder av Beinveiens venner, Einar Aadland, er opprørt over at båten ser ut til å forsvinne.

- Dette er svært viktig nå når broen blir nedbetalt. Uten båten vil trafikken øke, ikke bare over broen, men på Askøy, i Bergen og på innfartsårene til Bergen. Det vil bli kaos, sier han til avisen. Han mener også at enkelte politikere har en overdreven tro på at fri konkurranse er til det beste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.