RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt med porno til Forsvaret

Foto: Jaran Gjerland Stenstad (Illustrasjonsfoto)
Sist oppdatert:
Lyset slukkes for en 20 år gammel tjeneste.

I 20 år har CSS-bataljonen (Combat Service Support) i Bardufoss hatt muligheten til å se erotiske kanaler på TV, men nå er det slutt.

Torbjørn Bredal-Thorsen, som jobber med Eiendom, Bygg og Anlegg i Hærens Styrker, sier at han ikke var klar over hva han serverte soldatene i nord.

Vil ikke støte
- Jeg ønsker ikke at vi skal levere kanaler som kan være støtende for en eller flere soldater eller befal i Bardufoss leir. Så det kommer vi til å ta alvorlig og undersøke hvilke kanaler vi har fått og om vi har blitt varslet, forteller Bredal-Thorsen til Soldatnytt.

Eier Jan Johnsen i Bardufoss Kabel-TV sier at denne kanalpakken har soldatene hatt i 20 år, uten at han har fått klager.

- Det er kun de kanalene som er godkjent i Norge, som Playboy og Spice-channel, og de kommer fra Viasat, og tilsvarende kanaler går også på Canal Digital, forteller Johnsen. Han sier at det er fullt mulig å fjerne uønskede kanaler, men hittil har ikke Forsvaret hatt noe ønske om det.

Stengt fra mandag
- Det er erotiske filmer, og av så snill kategori at det er vel ingen som har sett nødvendigheten i å fjerne det, sier han.

- 20 år? Det tror jeg ikke stemmer, sier Bredal-Thorsen og fortsetter med å sette kroken på døra:

- Vi har tatt en beslutning, og de kanalene blir stengt fra mandag av for både soldater og befal. Så får de ta det opp med tillitsmannsutvalgene hvis de mener at det er en dårlig beslutning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere