RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt Oslo: Fjerde toppnotering

Sist oppdatert:
Oslo Børs noterte seg for den fjerde toppnoteringen på rad fredag
Oslo Børs' Hovedindeks steg 0,2 prosent til 230,67 poeng fredag. Dette var en ny toppnotering for indeksen, og var den fjerde dagen på rad med toppnoteringer.

På Oslo Børs var det særlig Hydro og Tomra-aksjen som dro opp. Hydro steg 1 prosent til 502 kroner, mens Tomra-aksjen steg 2,9 prosent til 32,20 kroner.

iMarkedet skrev fredag morgen at det tyske nasjonalforsamlingen, Bundestag, godkjente den nye panteloven torsdag kveld. Nå må saken kun opp i overhuset, før den blir godkjent.

Dagens vinner var det lille oljeselskapet PA Resources, som steg hele 12,90 kroner.

På taperlisten var MediCult-aksjen som falt hele 7,7 prosent til 12 kroner. Dette er på linje med selskapet emisjon som ble gjennomført torsdag ettermiddag. Rett før stengning var MediCult-aksjen faktisk under emisjonskursnivået.

På grunn av innside-nedsalg falt Opera-aksjen tilbake fredag. Opera-aksjen endte ned 5,3 prosent til 8,01 kroner.

Åpning USA: Flatt

På en feriepreget Wall Street startet det flatt fredag ettermiddag norsk tid.

S&P 500-indeksen var opp 0,1 prosent til 1.182,53 poeng, mens den teknologitunge Nasdaq Composite-indekesen var 0,2 prosent til 2.105,98 poeng.

Dow Jones-indeksen var helt flat.

Det var lite handel i USA i forbindelse med Thanks Giving-feiringen.

Før åpning USA: Flatt

Det ser ut til at Wall Street fortsatt er preget av fridagen i går fredag.

Det er lite endring i forventningene til børsstarten i forkanten av Wall Street-åpningen. Det ligger an til en flat til svakt positiv åpning fredag.

Det vil fortsatt være fokus mot den svake dollaren mot euro og yen i fredagens handel.

Lunch Oslo: Gevinster i Yara trekker ned

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,07 prosent fredag ved lunchtider, og det er laber aktivitet og lite handel.

Av de mest omsatte aksjene finner vi Aker Kværner som er uendret mens gjødselgiganten Yara trekker ned børsen. Selskapet er ned 2,24 prosent etter massiv oppgang denne måneden – en oppgang som hovedsakelig har inntruffet den siste uken.

Ellers er det stort sett uendret på børsen, med unntak av Tomra der positive pantesignaler fra Tyskland hever aksjen 2,24 prosent

I Europa er det også laber aktivitet, som følge av usikkerhet om dollarens videre vei. I London siger det videre ned og FTSE-100 er ned 0,55 prosent mens den tyske DAX-indeksen er ned 0,58 prosent.

Åpning Oslo: Svak nedgang

Oslo Børs åpner ned 0,5 prosent ca. ti minutter etter åpning. På grunn av 'Thanksgiving' i USA var aksjemarkedet der stengt torsdag, men de europeiske børsene faller fredag som følge av dollarfall.

I London er aksjene på FTSE-100 indeksen ned 0,43 prosent mens DAX-indeksen i Frankfurt er ned 0,30 prosent.

I Oslo er det Aker Kværner som leder an nedgangen etter at Aker kom med tall. Selskapet er ned 1,60 prosent mens Yara også faller etter å ha steget over 17 prosent den siste måneden. Yara er ned 1,28 prosent.

Opera faller 4,14 prosent etter innsidesalg mens Medi-Cult, gårsdagens kursrakett, stiger videre etter at selskapet meldte om emisjon på 21 millioner kroner til kurs 12. Aksjen er opp 0,77 prosent.

Før åpning Oslo: Dollar-frykt

Med en krone vs. dollar på det høyeste nivået på 12 år ligger det an til et dollar-fokus på Oslo Børs. Den svake dollaren vil trolig dra ned på Oslo Børs fredag.

I Europa og Asia har allerede børsene reagert negativt. DAX-indeksen i Frankfurt var ned 0,2 prosent til 4.150,09 poeng, mens FTSE-indeksen i London var ned 0,3 prosent.

Av aksjer som kan bli preget av gevinstsikring fredag er Yara. Denne aksjen har gått nærmere 18 prosent denne måneden, og enkelte investorer velge å selge seg ned fredag.

Ellers på Oslo Børs er Photocure i fokus, etter at Vidar Hansson trekker seg. Selskapet har byttet ut store deler av sin ledelse de siste ukene.

Børsene morgen: Japan-fall på dollar-nedgang

Fredag morgen var det nedgang på Tokyo-børsen. Fallet kom etter at dollaren falt ytterligere mot referansevalutaene natt til fredag.

Rapportene om at Kina har solgt sine amerikanske statsobligasjoner, var med på å svekke dollaren. Dollaren falt så lavt som 102,01 mot yen fredag.

Nikkei-indeksen i Tokyo var ned 0,6 prosent til 10.833,75 poeng rett før stengning fredag.

I Hongkong var Hang Seng-indeksen ned 0,1 prosent, mens Straits Times i Singapore var ned 0,3 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere