RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt Oslo: Gevinstsikring

Sist oppdatert:
Investorene på Oslo Børs brukte onsdagen til å sikre gevinstene
Som iMarkedet.no nevnte i denne spaltens morgenrapport, har utviklingen på Oslo Børs og særlig Norsk Hydro og Statoil vært meget god den siste uken.

Men oljeprisen klarte ikke komme seg over 50 dollar fatet i USA, og dermed fant markedet det best å sikre sine gevinster.

Statoil og Hydro endte ned henholdsvis 1,53 og 1,22 prosent onsdag, og trakk hovedindeksen med seg i fallet. Aksjene på hovedindeksen falt med 0,18 prosent.

For Frontlines aksjonærer ble deg også en kjedelig dag. Aksjen falt ned 2,10 prosent til 303,5 kroner aksjen. iMarkedet.no kunne onsdag morgen fortelle om CitiGroup SmithBarney som i en rykende fersk analyse anbefaler sine kunder å shorte Frontline. Aksjen ble omsatt til under 300 kroner, men steg raskt opp igjen.

Telenor endte dagen uendret etter at støvet har lagt seg etter Vimpelcom-meldingen tirsdag, som fikk aksjen til å falle.

Det var innen offshoresekotoren oppgangen kom og ble værende onsdag. Riggselskapet Sevan steg 11,97 prosent mens Siem Offshore steg 6,52 prosent etter et positivt resultatvarsel. Ocean Rig steg også etter at det ble klart at Esso benytter seg av opsjon for å bruke et av selskapets to dypvannsrigger.

Åpning USA: Nedgang

Lavere prisvekst enn ventet og færre i arbeidsledighetskø enn ventet hjelper ikke. Det amerikanske aksjemarkedet faller på åpningen.

S&P 500 er ned 0,12 prosent mens Dow Jones Industrial Average er ned 0,09 prosent. Nasdaq-indeksen er ned 0,15 prosent.

På Oslo Børs fortsetter nedgangen, og aksjene på hovedindeksen er ned 0,27 prosent.


Før åpning USA: Indikerer flat åpning

Futureshandelen indikerer en flat åpning i USA, mens markedet i Oslo har korrigert nedover ledet av oljeselskapene.

Hovedindeksen er ned 0,25 prosent etter å ha startet dagen godt. Fra meglerhold får iMarkedet.no opplyst at aktører tar gevinst i Statoil og Hydro i forkant av amerikanske oljelagertall som kommer i kveld.

Lunch Oslo: Noe tilbake

Ved lunchtider er Oslo Børs opp 0,23 prosent og noteres for laveste for dagen. Det er Statoil og Hydro som får markedet til å tendensere nedover.

Noe korreksjon tilbake i oljeprisen samt gevinstsikring får Statoil til å falle 0,51 prosent mens Hydro faller tilbake 0,21 prosent. De to aksjene er så langt dagens mest omsatte.

Telenor holder stand med en oppgang på 1,28 prosent etter at støvet fikk langt seg vedr. en ny skattesak mot Vimpelcom.

Frontline kommer noe tilbake, og aksjen er ned 1,77 prosent. Citigroup SmithBarneys shippinganalytiker anbefaler kundene å selge tankaksjer, fremgår det av en ny analyse iMarkedet.no har fått tilgang til.

I Frankfurt er DAX-indeksen opp 0,20 prosent mens FTSE-100 indeksen i London er opp 0,35 prosent.

Åpning Oslo: Oppgang

Oslo Børs stiger 0,53 prosent etter åpning, anført av olje- og oljeserviceselskapene. Statoil og Hydro er opp henholdsvis 0,77 prosent og 0,51 prosent mens Telenor kommer tilbake etter nedgangen tirsdag. Aksjen er opp 1,28 prosent til 59,50 kroner aksjen.

Frontline faller 2,10 prosent til 303,50 kroner aksjen, mens riggselskapet Sevan er opp 10,26 prosent etter positiv kommentarer fra forvalter i media.

Siem-aksjen stiger etter et meget positivt resultatvarsel fra datterselskapet Subsea-7, noe som får aksjen til å stige 6,21 prosent.

Utviklingen i Europa er også positiv. Aksjene på FTSE-100 indeksen i London stiger 0,35 prosent mens DAX-indeksen i Frankfurt er opp 0,26 prosent. I Stockholm har aksjene falt og OMX-indeksen er ned 0,05 prosent.

Før åpning Oslo: Resultatløft

Oslo Børs har steget de siste fire handelsdagene, mye som en følge av høyere oljepriser. Aksjer som Statoil og Hydro har steget 4,8 og 5,3 prosent den siste uken, og dratt markedet med seg.

Onsdag er oljeprisen stabil fra tirsdagens nivåer og aktørene venter på oljelagertall fra USA. Men uansett er det en kuldebølge i USA som holder markedet oppe, og det spåes at oljeprisen stiger til over 50 dollar fatet.

Det er få selskapsspesifikke nyheter onsdag, annet enn at markedet kan sende Telenor noe opp etter at støvet har lagt seg med gårsdagens melding fra Vimpelcom – hvis Telenor eier 30 prosent av.

Kravet fra tyrkiske myndigheter mot et av selskapets datterselskap på 5,5 mrd. dollar satte i gang salgspress i aksjen, som tross alt har falt 0,84 prosent siste uke.

Enskilda har tatt flere selskaper med seg på presentasjon i København onsdag, deriblant Fast og Opera Software. Dette kombinert med positive takter fra flere teknologiselskaper som har fremlagt resultater i USA vil kunne bidra med oppgang onsdag.

I Europa blir det også reagert positivt på gode kvartalsrapporter fra USA, og FTSE-100 er opp 0,18 prosent i London mens DAX-indeksen i Frankfurt er opp 0,25 prosent. I Stockholm er OMX-indeksen nærmest uendret.

Børsene morgen: Opp i USA - ned i Japan

Nikkei 225-indeksen falt 0,2 prosent mens den bredere Topix indeksen falt 0,1 prosent i Tokyo. I regionen ellers falt den sørkoreanske Kospi-indeksen 0,5 prosent mens Taiwans Taiex falt med 0,6 prosent.

Markedene i Singapore og Hong Kong steg.

Nedgangen i Japan kom mye som følge av mobiltelefonprodusenter som ble nedgradert, og signaler om mindre vekst i markedet.

Slutt USA: Opptur

Det amerikanske aksjemarkedet steg for første gang to dager på rad i 2005 med dagens oppgang. Markedet var stengt mandag og det kan se ut til at langhelgen hadde fått investorene på positive tanker.

Etter en litt svak start hvor markedet lot seg prege av de sterke oljeprisene, så skjøt kursene fart på formiddagen amerikansk tid. Oljeprisen endte til slutt nær uendret.

Etter børs kommer det flere viktige rapproter som vil sette retningen for markedet videre onsdag, tungvekterne IBM og Motorola leder an.

Det var finanssektoren med bankene Bank of America og Wells Fargo som bidro til positiv resultatstemning på Wall Street i kveld.

Dow Jones-indeksen endte til slutt opp 0,7 prosent til 10.628,12, mens teknologibørsen Nasdaq steg 0,9 prosent til 2.105,92. Den brede S&P 500-indeksen endte opp 0,8 prosent til 1.194,16.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere