RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt Oslo: Indeksen over 170

Sist oppdatert:
Her får du utviklingen på Oslo Børs siste dag før jul
Oslo Børs hovedindeks endte opp 0,9 prosent til 170 poeng på lille juleaften. Dermed presset indeksen seg over 170-nivået, noe som er ny årstopp i et fantastisk børsår.

Det var skikkelig julestemning på børsen med moderat handel.

Det er små utslag for de tyngste aksjene på børsen, men vi kan nevne at John Fredriksens Golar LNG falt 2 prosent til 97 kroner, trolig etter fall i gassprisene i USA i går.

En annen energirelatert aksje er oljemyggen CanArgo, som steg hele 17,50 prosent til 2,82 kroner på betydelig volum, etter å ha gjort det samme i USA i går. iMarkedet kjenner ikke til at det er noen spesielle nyheter ute om selskapet. Pareto var største kjøper i aksjen tirsdag.

P4 falt 1,4 prosent til 4,15 kroner i dag. Aksjen har svingt kraftig med radioslaget de siste dagene. Tirsdag var partene igjen i retten og Kanal4 vant ikke frem med sin klage. Dermed blir det stengte frekvenser frem til nyttår for deler av de gamle P4-frekvensene.

Ute i Europa var de ledene aksjeindeksene svakt opp rett før stegning på Oslo Børs.

iMarkedet redaksjonen ønsker for øvrig leserne en god jul.

Åpning USA: Svakt ned

De amerikanske børsene falt litt tilbake etter åpningen. Investorene venter på nye makrotall som kommer rundt klokken 15.50 tirsdag.

Før åpning USA: Falt litt etter tall

Futurene falt tilbake etter nye makrotall tirsdag. S&P-futuren mot fair value lå likevel an til en oppgang på 1,9, mens Nasdaq-futuren var ned 1,5.

Dette var bildet en halv time i forkanten av den amerikanske børsåpningen.

Lunsj Oslo: Julefreden senker seg

Oslo Børs hovedindeks er opp 0,1 prosent til 169,3 poeng klokken 12:30 tirsdag.

Det er naturlig nok i ferd med å bli julestemning på børsen. Så langt i dag er det omsatt for moderate 600 millioner kroner.

Det er små utslag for de tyngste aksjene på børsen, men vi kan nevne at John Fredriksens Golar LNG faller 2,5 prosent til 96,50 kroner, trolig etter fall i gassprisene i USA i går.

En annen energirelatert aksje er oljemyggen CanArgo, som imidlertid stiger hele 7 prosent til 2,57 kroner på betydelig volum, etter å ha gjort det samme i USA i går, uten spesielle nyheter. Pareto er største kjøper.

P4 faller 5 prosent til 4,00 kroner i dag, etter å ha svingt kraftig med radioslaget de siste dagene.

Ute i Europa er bildet fortsatt noe blandet, med robust oppgang i Frankfurt og Stockholm, og flate børser i London og Paris,

Åpning Oslo: Ny årsrekord

Oslo Børs treffer en ny årsrekord etter åpningen på lille julaften.

Oslo Børs hovedindeks er opp 0,3 prosent til 169,7 poeng etter et kvarters handel tirsdag, og det ble dermed en moderat positiv åpning, slik iMarkedet skrev før start.

Dersom børsen ender på dette nivået, får investorene en ny årsrekord i julegave.

Statoil og Hydro er mest omsatt så langt, og følger markedet opp rundt en halv prosent. For Statoil er dette tidenes høyeste notering. Oppgangen kommer for disse på tross en av at oljeprisen har svekket seg noe.

På vinnerlisten utmerker ellers CanArgo seg. Aksjen steg kraftig på uvanlig stort volum i USA i går, men det er ikke kommet noen nyheter fra selskapet, annet enn en oppdatering av antallet utestående aksjer.

Av de tunge aksjene bidrar Royal Caribbean pent, med en oppgang på 2 prosent til 233,50 kroner.

P4 er i dag ned 3 prosent til 4,10 kroner. Aksjen har de siste dagene svingt i takt med utviklingen i radioslaget med Kanal 4.

Frontline faller 1,4 prosent til 175,50 kroner etter innsidesalg.

Ute i Europa er bildet nå litt blandet. Frankfurt og Stockholm er opp drøyt en halv prosent. London er litt ned, mens Paris er uendret.

Før Oslo: Opp i Europa

Det stiger på Europa-børsene før åpning i Oslo.

Foreløpig er det oppgang på de viktige Europa-børsene, bortsett fra London, som er lite endret.

I USA var det oppgang i går og flere av de norske aksjen der trakk opp. Blant annet gikk Statoil til ny toppnotering. Samtidig var det kraftig oppgang og uvanlig stort volum for CanArgo.

Kronen har svekket seg tirsdag morgen, og ligger nå på 6,74 mot dollar og 8,37 mot euro.

Oljeprisen har falt noe tilbake det siste døgnet, på grunn av milde værutsikter i USA og signaler om økt OPEC-produksjon.

Oljeutviklingen kan svekke Oslo Børs noe, men internasjonal børsoppgang og kronesvekkelse bør telle mer, og gi en moderat oppgang fra start.

Her hjemme har Fast meldte om en ny avtale, denne gangen i Australia.

Tsakos melder om kjøp av en ny stortanker.

EDB selger sin virksomhet i Polen for smuler.

Nordic VLSI melder om endring av en to år gammel kontrakt, som var forespeilet å gi store inntekter.

Telecomputing melder om fornyelse av to avtaler.

I Frontline meldes det om et innsidesalg.

Børsene morgen: Opp i USA, flatt i Asia

Det er flatt på børsene i Asia tirsdag, etter at en sluttspurt ga pluss i USA.

Det er små utslag på asiatiske børser tirsdag. Børsen i Tokyo er stengt på grunn av keiserens fødselsdag.

Slutt USA: Traust rally

Trauste saker som biler, gravemaskiner og aluminium ledet an i USA mandag.

Det steg robust på slutten i USA. Som vanlig den siste tiden, gjorde de tradisjonelle aksjene i Dow Jones-indeksen det bedre enn teknologitunge Nasdaq.

Etter at Nasdaq ledet an i oppturen fra i vår, har det den siste tiden vært en tydelig rotasjon over i traustere saker.

Nå er det selskaper som General Motors, Alcoa og Caterpillar som setter nye årsrekorder.

Utgangspunktet i dag var eller ikke det beste, i og med at amerikanske myndigheter i går hevet terrorberedskapsnivået på grunn av etterretning som tilsier økt sannsynlighet for et stort terrorangrep.

Til sist endte S&P 500-indeksen i dag opp 0,4 prosent til 1.093, Dow Jones klarte pluss 0,6 prosent til 10.338, mens Nasdaq steg 0,3 prosent til 1.956.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere