Slutt Oslo: Oppturen fortsatte

Oppturen fortsetter ved Oslo Børs for femte dag på rad og Hovedindeksen setter ny årsbeste

19.05.08 01:08

den positive stemningen ved Oslo Børs vil ingen ende ta om dagen. Selv elendige tall for amerikansk konsumenttillit rokker ikke særlig ved aksjetroen til norske investorer. Hovedindeksen steg 0,81 prosent til 144,49 poeng og satte atter en gang ny årsbeste.Vinnerlisten domineres av [«]penny stocks[»] og traderne koser seg i sommervarmen. Stepstone var best tirsdag med en oppgang på 57,14 prosent til 0,11 kroner etter nyheten om innsidekjøp.Som nummer to og tre på vinnerlisten følger Petrolia Drilling og Pan Fish, opp henholdsvis 40 og 17,65 prosent.Pan Fish meldte tirsdag at selskapet planlegger å si opp inntil 180 ansatte samtidig som selskapets virksomheter samles i Stavanger.Tandberg Television steg 14,06 prosent til 21,90 kroner og hele 10,3 prosent av aksjene i selskapet ble omsatt.Golar LNG steg 2,74 prosent til 75 kroner på etter at det ble kjent at selskapet har hentet inn 410 millioner kroner blant utenlandske investorer. Pengene skal hovedsaklig gå til egenkapitalfinansiering av nye prosjekter. Selskapet meldte samtidig at man har inngått foreløpig kontrakt om levering av to nye LNG-skip.RCCL steg videre etter å ha lagt frem gode resultater mandag. Aksjen steg nye 4,56 prosent til 206,50 kroner. Sammen med Norsk Hydro, opp 1,79 prosent, og Amersham, som leverte gode resultater og steg 6,02 prosent, dro de godt i Hovedindeksen.Orkla, Telenor og Tomra de eneste større selskapene som falt tirsdag.Fred. Olsen Energy falt 3,08 prosent til 22 kroner på nyheten om at virksomheten for flytende produksjon overtas av storaksjonærene Ganger Rolf og Bonheur. Virksomheten parkeres her inntil den tidligere meldte intensjonsavtalen om salg kan fullføres.
Åpning USA: Opp før tall

Det amerikanske aksjemarkedet åpner svakt opp etter en blandet sesjon mandag.Nasdaq leder an oppgangen med et løft på 0,5 prosent. S&P 500 og Dow Jones stiger begge 0,2 prosent etter 5 minutters handel.Investorene venter i spenning på tall for konsumenttilliten som slippes klokken 16 norsk tid. Den såkalte [«]Consumer Confidence[»] er ventet å stige i juli til 84,7, opp fra 83,5 i juni.
Før åpning USA: Ventes svakt opp

De amerikanske index-fururene indikerer et svakt løft ved åpning i påvente av tall for konsumenttilliten.Nasdaq-futuren stiger 0,2 prosent og S&P 500-futuren er opp 0,25 prosent.Det amerikanske aksjemarkedet indikeres dermed å åpne flatt eller litt opp tirsdag i påvente av tall for konsumenttilliten som slippes klokken 16 norsk tid.I Europa har de toneangivende børsene kommet seg utover dagen etter en treg start. DAX er opp 0,77 prosent, mens CAC 40 og FTSE 100 stiger henholdsvis 0,63 og 0,25 prosent.Ved Oslo Børs er Hovedindeksen opp hele 1,07 prosent en drøy time før stenging.
Lunsj Oslo: Faller tilbake

Oslo Børs faller tilbake utover tirsdagen etter kraftig opptur ved åpning.Hovedindeksen faller tilbake etter sterk åpning, men noteres fremdeles klart i pluss. Klokken 12 er oppgangen på 0,94 prosent til 144,66 poeng.Norsk Hydro, Statoil og Amersham, har alle falt noe tilbake siden åpning og men stiger fortsatt mer enn markedet. RCCL holder også koken med en oppgang på 3,8 prosent til 205 kroner.Telenor og Orkla har beveget seg inn i rødt terreng siden åpningen og noteres ned henholdsvis 0,31 og 1,13 prosent ved lunsjtider.Wilh. wilhelmsen fortsetter oppturen etter å ha lagt frem gode kvartalstall mandag og A-aksjen legger på seg 3,45 prosent til 150 kroner.Day traderne frotser i Petrolia Drilling. Aksjen topper vinnerlisten med et kursløft på 60 prosent til 0,08 kroner så langt.[«]Penny stocks[»] dominerer både vinner- og taperlisten.Nær dobbelt så mange aksjer stiger i forhold til antallet som faller, med 55 mot 28.
Åpning Oslo: Kraftig opp

Oslo Børs åpner kraftig opp hjulpet av Norsk Hydro, Statoil, RCCL og Amersham.Solid oppgang for flere av tungvekterne sender Oslo Børs kraftig opp ved åpning tirsdag. Hovedindeksen danker ut resten av Europa med en oppgang på 1,24 prosent til 145,10 poeng.Det kan gå mot femte dag på rad med oppgang ved børsen. Ingen av de 20 mest omsatte aksjene faller ved åpning.Tungvektere som Norsk Hydro, Statoil, RCCL og Amersham stiger alle mer enn markeder og trekker godt i Hovedindeksen. Norsk Hydro og Statoil stiger henholdsvis 2,43 og 1,59 prosent.RCCL fortsetter oppturen etter at selskapet mandag la frem bedre resultater for andre kvartal enn analytikerne hadde ventet. Aksjen stiger 4,05 prosent til 205,50 kroner etter å ha gått kraftig i USA mandag.Amersham la frem resultat for andre kvartal før børsen åpnet tirsdag. Tallene var stort sett som ventet, men selskapet var uttalte seg positivt om utsiktene i andre halvår. Aksjen noteres opp 2,78 prosent til 55,50 kroner.John fredriksen-kontrollerte Golar LNG har hentet inn 410 millioner kroner i en rettet emisjon som skal gå til egenkapital i nye prosjekter. Selskapet melder samtidig at guidance for 2003 opprettholdes. Markedet reagerer med å sende aksjen opp 2,05 prosent til 74,50 kroner.Frontier Drilling fortsetter opp etter at selskapet mandag meldte at man på ny har fått utsatt gjeldsbetaling. Kursen er opp 15,79 prosent.Crystal Production topper også tirsdag taperlisten etter mandagens nyhet om at aksjonærene ikke ser ut til å få en smule ut av det hardt prøvede selskapet. Aksjen faller 11,11 prosent til 0,16 kroner.
Før åpning Oslo: Litt opp i Europa

De europeiske børsene åpner svakt opp tirsdag etter en uklar trend ved de amerikanske børsene.DAX og CAC 40 stiger henholdsvis 0,2 og 0,15 prosent etter drøyt 30 minutters handel, mens FTSE 100 er uforandret. I Stockholm er OMX opp 0,1 prosent.Det er knyttet stor spenning til tall for amerikansk konsumenttillit som slippes klokken 16 norsk tid tirsdag.Usikkerhet rundt konsumenttilliten, og tall for arbeidsledigheten i USA som slippes senere i uken, førte til en flat utvikling ved de amerikanske børsene mandag kveld.Det er dette som også preger handelen ved de europeiske børsene tirsdag.
Børsene morgen: Gode tall i Japan

Gode tall for ledighet og japanske husholdningers forbruk ble overskygget av uklar trend på Wall Street.Arbeidsledigheten falt for første gang på fire månede i juni til 5,3 prosent, ned fra 5,4 prosent i mai. Samtidig økte hushldningenes forbruk i juni med 4,8 prosent, viser sesongjusterte tall. Det var høyeste månedlige vekst siden februar 1984, viser statistikken.De positive tallene fikk Japans statsminister til å uttale at han så [«]positive signaler[»] for en bedring i økonomien.Tallene var likevel ikke nok til å overbevise investorene etter den blandede utviklingen på Wall Street mandag kveld.Nikkei 225-indeksen i Tokyo er uforandret sammenlignet med mandagens sluttnotering. Hang Seng-indeksen i Hong Kong klarer seg bedre med en oppgang på 0,6 prosent, mens Straits Times i Singapore faller 0,6 prosent.
Slutt USA: Blandet utvikling

Med få resultater og nyheter var det amerikanske aksjemarkedet retningsløst mandag kveld.De amerikanske børsene beveget seg rett over eller rett under nullstreken hele ettermiddagen og kvelden. Det har vært få, om noen, viktige resultater og ingen viktige nøkkeltall i det amerikanske markedet, som etter fredagens sluttspurt så ut til å mangle impulser og investorer i kveld.I tillegg venter markedet på tirsdagens viktige konsumenttillitstall, som forhåpentligvis kan gi nye indikasjoner på at ting er i bedring i den amerikanske økonomien. Det er også flere viktige resultataer i vente før åpning tirsdag ettermiddag.Dow Jones-indeksen endte til slutt ned 0,2 prosent til 9.266,51. Nasdaq steg 0,3 prosent til 1.735,34, mens den brede S&P 500-indeksen falt 0,2 prosent til 996,52.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.