RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt Oslo: Slapp ukeslutt

Sist oppdatert:
Det ble en treg avslutning på uken. Investorene kom mer og mer i påskemodus utover dagen
Oslo Børs har vært gjennom en volatil uke, med dype daler og høye fjell. Men uken endte med en marginal oppgang, men utviklet seg klart bedre enn flere av verdens toneangivende markeder.

Hovedindeksen endte med en marginal nedgang fredag, og endte på 261,28 poeng som representerer en nedgang på 0,18 prosent fra torsdagens nivå.

Det var laber aktivitet i Statoil og Hydro, om endte ned 0,22 og 0,74 prosent mens Telenor endte uendret.

Storebrand var i fokus etter at selskapet signaliserte at selskapets tilbakekjøp av egne aksjer nok gikk mot slutten for denne gang. Selskapet fikk også en nedgradering av ABG Sundal Collier, i en analyse med navnet: Norwegian life insurers in suicide pact?

Aksjen falt 2,36 prosent, men falt mer ved åpning.

Fakk var det også i Orkla. Aksjen har vært meget sterk denne uken og endte ned 1,3 prosent. Denne uken har dermed aksjen steget 0,66 prosent.

I dag tidlig meldte Stein Erik Hagen at han har kjøpt over 1,4 millioner aksjer gjennom sitt familieeide investeringsselskap Canica.

Opera fikk en knalldag etter at de meldte om kontrakt med Nokia. Selskapets nettleser blir å finne på flere modeller som Nokia vil lansere i år, og dette fikk aksjen til å sprette 7,43 prosent.

Diagenic ble imidlertid dagens vinner med en oppgang på 12,36 prosent uten at det har kommet nyheter fra selskapet.

Tomra steg også 2,42 prosent etter at en domstol i Tyskland gikk i favør til pantepådriverne. Stigning ble det også på PGS som steg 5,43 prosent.

Taperlisten består blant annet av Ecuanor, gårsdagens vinner, som falt 4,2 prosent mens Synnøve Finden, som også steg bra i går, falt 4,12 prosent i dag.

Åpning USA: Høyere

Det amerikanske aksjemarkedet startet fredagens handel i pluss.

Det var positive uttalelser fra meglerhus knyttet til Apple og Intel som dro opp ved åpningen.

Dow'en steg 14 poeng, mens Nasdaq'en steg 33,22 poeng.

Den brede S&P 500-indeksen var også svakt opp.

Den sterke oljeprisen fortsatte å holde igjen i aksjemarkedet.

Før åpning USA: Mot oppgang

De amerikanske børsene pekte mot en positiv start fredag.

Særlig programvareselskapet så ut til å dra opp, etter selskapet oppjusterte forventningene til andrekvartalstallene.

Ellers var JP Morgan under press, etter at Business Week meldte at 2005-inntjeningen vil bli lavere enn markedet venter.

Oslo lunsj: En kule første dag

Det var helt flatt på Oslo Børs til lunsj. Hovedindeksen var ned kun 0,1 prosent, og det var lite bevegelse i det oljetunge aksjene.

Statoil var nærmest uendret, mens Hydro var svakt tilbake til lunsj. Samtidig var John Fredriksens Frontline opp.

På taperlisten til lunsj var Storebrand-aksjen. Det var en meglerrapport fra ABG Sundal Collier som dro ned kursen til Storebrand til lunsj. Meglerhuset har nedjustert utsiktene og kursmålene, og til lunsj var Storebrand var ned 3,5 prosent til lunsj.

Ellers på taperlisten til lunsj var flyselskapet Norwegian, som var ned 4,6 prosent. Selskapets aksjekurs fikk luft under vingene da det ble kjent at et islandsk lavprisselskap overtar Fred. Olsens Sterling, for noen dager siden. Fredag var altså oppturen over.

På vinnerlisten var Green Reefer og relaterte Wilson. Store innsidekjøp dro opp aksjekursen til disse selskapene til lunsj.

Ellers var det særlig en børsnykommer som var i støtet til lunsj. APL ble handlet til hele 56,50 kroner til lunsj fredag. Til sammenligning gjennomførte dette oljeservice-selskapet emisjonen i forkanten av børsnoteringen på 44 kroner pr. aksje. Dermed var oppgangen fredag på solide 15 prosent.

Et annet selskap som også var i støtet til lunsj var teknologiselskapet Opera. Denne aksjen steg 7,4 prosent etter at det ble meldt om en fornyelse med Nokia fredag. Nokia vil fortsatt tilby Operas mobilleser i enkelte av sine mobilmodeller.

Åpning Oslo: Avmålt oppgang

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 0,03 prosent etter ca ti minutters handel fredag. Det er Telenor og Storebrand som trekker ned markedet med en nedgang på henholdsvis 0,42 prosent og 3,94 prosent.

Ifølge Reuters signaliseres det ovenfor markedet at selskapets massive tilbakekjøp nok er over for denne gang. Finanskonsernet har igangsatt sletting av egne aksjer, men signaler om at deres tilbakekjøp for denne gang er over trekker ned aksjen og dermed resten av markedet.

Statoil og Hydro har en oppgang på henholdsvis 0,22 og 0,28 prosent etter et volatilt døgn i oljemarkedet mens Frontline stiger 1,27 prosent.

Active 24 er opp 5,49 prosent og blir bare slått av Nutri Pharma som dagens aksje som så langt er mest opp. Sistnevnte stiger 6,2 prosent, men begge aksjene preges av lav omsetning.

Dagens store taper så langt er Storebrand, mens EDB faller 1,40 prosent.

I London er FTSE-100 indeksen opp 0,36 prosent og DAX-indeksen er opp 0,25 prosent.

Får åpning Oslo: Mot sterk ukeslutt

Påsken er snart over oss, men tør investorene på Oslo Børs sikre sine gevinster før fjellet lokker med appelsin og Kvikk-Lunch?

Oljemarkedet er særdeles volatilt, men tross alt har ikke Statoil steget mer enn 1,8 prosent siden forrige fredag, mens Norsk Hydro har steget 2,4 prosent. Det kan med andre ord bli nok en hyggelig dag på Oslo Børs.

Stor var det også for APL, et oljeserviceselskap som blir notert på Oslo Børs fredag, etter at selskapets emisjon ble overtegnet hele 17,5 ganger torsdag kveld. Prisen per aksje blir 49 kroner, hvilket gir en markedsverdi på noe over 950 millioner kroner.

Orion Securities er ute med en anbefaling på den glemte IT-aksjen Telecomputing, og mener aksjen er et godt kjøp etter samtaler med ledelsen. Meglerhuset mener kurspotensialet kan være på 12,60 kroner aksjen, og mener kundene bør laste opp. Sist omsatte for aksjen er 10,40 kroner.

Yara fyller 100 år i dag, og dagens skal således feires av selskapet. Dagens gjødseltall viser at prisen på Ammoniakk har steget friskt den siste uken, mens urea- og CAN prisene har konsolidert noe.

Orkla kan også få noe drahjelp etter at Stein Erik Hagens selskap Canica har kjøpt mer aksjer i selskapet. Hagen har lastet opp mer enn 1,4 millioner aksjer i selskapet torsdag.

I Europa har det åpnet positivt med DAX-indeksen i Frankfurt som kan vise til en oppgang på 0,32prosent mens FTSE-100 i London er opp 0,29 prosent. I Stockholm er OMX-indeksen opp 0,3 mens CAC-40 i Paris er opp 0,29 prosent.

Kronkekursen styrkes mot euro, men svekkes mot dollaren – i takt med generell dollarstyrking.

Børsene morgen: Oppgang i USA og Asia

Morgan Stanleys Asia-indeks steg 0,3 prosent fredag og det var energiaksjene som steg mest. Delindeksen for energi steg med hele 1,4 prosent etter oljeprisoppgangen denne uken.

Nikkei 225 i Tokyo steg 0,9 prosent, delvis drevet av spekulasjoner om konsolidering i mediabransjen samt tegn til bedring i eiendomsmarkedet.

På Filippinene fikk markedet en real trøkk og falt 2,4 prosent, det største fallet i Asia, som følge av at myndighetene ikke vil kutte skattene, melder Bloomberg. I Kina, India og Malaysia falt også markedene, mens Kospi indeksen i Sør-Korea nærmest sto stille.

Slutt USA: Svakt opp

Det amerikanske børsene tok seg over i positivt territorium på tampen av børsdagen torsdag. Det var etter at oljeprisen på slutten av handelsdagen på Nymex falt tilbake fra rekordnivåene fra tidligere på dagen over 57 dollar fatet.

Oljeprisen endte til slutt 6 cent under onsdagens sluttrekord på 56,46 dollar for april-kontrakten. Oljeprisen fortsatte å legge en demper på markedet, med uten ny økning tok investorene lit mot til seg i aksjemarkedet og brakt markedet i balanse.

Oljeaksjene frontet kveldens oppgang, men også deler av teknologi og it-sektoren endte i pluss i kveld. General Motors fortsatte i kveld å tynge Dow Jones-indeksen, som endte til slutt marginalt i minus på 10.627,83.

Nasdaq-indeksen marginalt i pluss til 2.016,42, mens det brede markedet viste noen mer styrke. S&P 500-indeksen steg 0,2 prosent til 1.190,38,

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere