RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt Oslo: Sterk oljedag

Sist oppdatert:
Det ble ny rekorddag for Statoil på sterk oljepris
Hovedindeksen endte opp 0,5 prosent mandag til 254,52 med god hjelp av en sterk oljepris og og stor interesse for oljeaksjer.

Statoil førte an i oppgang med ny historisk toppnotering på 110 kroner. Det skjer samtidig med at tegning for de private i det statlige har åpnet. Nedsalget ser ut til å bli en god mulighet til å låse inn en kjapp gevinst på Statoil. Nedsalgskursen er 106,10 kroner.

Oljeprisen steg kraftig fredag, og fortsatt opp i elektronisk handel mandag tross stengte amerikanske børser i forbindelse med Presidents Day. Norsk Hydro lot seg også løfte av oljeprisen.

Størst action blant oljeaksjene i dag var det imidlertid i oljemyggen Northern Oil. Aksjen fikk juling etter en negativ reserveoppdatering, men en anbefaling fra Orion Analyse satt ny fart i aksjen som endte opp 7,3 prosent tross den negativ selskapsnyheten.

Yara var den sterkeste av tungvekterne med en oppgang på 4,4 prosent. Analytikerne er fornøyd etter selskapets rapportering fredag og blant annet Fondsfinans og Enskilda har oppgradert aksjen til Kjøp.

Domstein ble dagens vinner etter at Fjord-emisjonen gikk i boks. Domstein som er storaksjonær i Fjord, endte opp hele 8,4 prosent til 6,45 kroner.

Altinex ble dagens taper blant selskapene som la frem tall. Selskapet skuffet både på omsetnignsutvikling og resultat. De hadde heller ingen gode nyheter rundt oljeselskapssatsningen Altinex Oil. Aksjen falt nesten 7 prosent.

Det var ellers større fall for en del av børsens mindre IT- og teknologiaksjer i dag i det markedet konsentrerte seg om olje, offshore og shipping.

Jinhui la frem sin kvartalsrapport i dag med sterke tall som forventet. Aksjen steg 0,3 prosent på rapporten.

Lunch Oslo: Oppgang dabber av

Oslo Børs tar følge med Europa og faller nedover. Men markedet er fremdeles godt i pluss.

Det er oljeprisen som holder det norske aksjemarkedet sterkt mandag. Hovedindeksen åpnet opp 0,55 prosent, men har frem mot lunch sunket tilbake og er i skrivende stund opp 0,23 prosent.

Det er Tomra og Frontline som holder børsen oppe, med en oppgang på henholdsvis 2,20 prosent for Tomra og 1,48 prosent for Frontline. Tomra stiger etter at DnB NOR Markets mener aksjen har falt for mye etter dårlige resultater. I forrige uke falt aksjen mer enn 20 prosent.

Frontline leverer tall onsdag denne uken, og det er forventet meget sterke resultater.

Telenor faller 1,34 prosent, og er med å trekke markedet nedover.

Jinhui opplevde sprek oppgang fra åpningen av men aksjen har siden seget nedover. I skrivende stund er aksjen opp 1,03 prosent etter at selskapet la frem gode resultat for fjerdekvartal.

Tandberg TV og Tandberg ASA er ned henholdsvis 1 prosent og 2,33 prosent.

I Europa er FTSE-100 indeksen i London ned 0,07 prosent mens DAX-indeksen i Frankfurt er ned 0,11 prosent. Også i Paris har markedet tendensert nedover siden åpning og CAC-40 indeksen er ned 0,24 prosent. I Stockholm klarer markedet seg bra og OMX-indeksen er opp 0,20 prosent.

Åpning Oslo: Sterk start på uken

Det er en meget sterk åpning på Oslo Børs mandag. Hovedindeksen er opp 0,55 prosent etter drøye fem minutters handel, og det er sterk oppgang i Forntline og tørrbulkrederiet Jinhui som drar børsen sammen med Statoil og Norsk Hydro.

Frontline er opp 1,8 prosent mens Jinhui stiger 5,14 prosent etter at selskapet la frem gode tall for fjerdekvartal. Statoil stiger 0,69 prosent mens Norsk Hydro ligger på seg 0,96 prosent.

Dagens taper er oljeselskapet Altinex, som faller 6,9 prosent etter at selskapet kunne presentere labre resultater for kvartalet før børs, mens Domstein er dagens vinner så langt med en oppgang på 5,88 prosent.

Tandberg TV faller 1 prosent, og er eneste aksje som faller blant de mest omsatte.

I Europa er FTSE-100 indeksen opp 0,24 prosent mens DAX-indeksen i Frankfurt har falt noe tilbake og er opp 0,09 prosent.

Før åpning Oslo: Oljeløft

Utviklingen til de norske aksjene i USA fredag og en videre oppgang i oljeprisen skaper et godt fundament for Oslo Børs mandag.

Yara har meldt om to nye innsidekjøp fra direktører, og gjødselprisene for forrige uke kan indikere at fallet i både urea-prisen og ammoniakk har snudd til oppgang. Dette kan få aksjen til å stige mandag.

Videre oppgang i oljeprisen kan også holde Statoil og Hydro oppe, etter forrige ukes rally i Statoil. Utlendingenes appetitt for aksjen har vært bemerkelsesverdig, og aksjen har steget over 9 prosent sist uke.

Det kan også bli fokus på Frontline idet aktørene vil kjøpe aksjer i selskapet i forkant av selskapets resultat for fjerdekvartal som kommer onsdag.

De amerikanske markedene er stengt mandag som følge av helligdag, men det er flere viktige makrotall denne uken. Blant annet vil bruttonasjonalprodukt for USA (fredag) bli utslagsgivende sammen med konsumprisindeksen (onsdag).

I Europa starter FTSE-100 i London opp 0,28 prosent mens DAX-indeksen i Frankfurt stiger 0,29 prosent. I Stockholm er teknologitunge OMX-indeksen opp 0,49 prosent

Børsene morgen: Oppgang i Asia

Det ble oppgang på Morgan Stanleys Asia-indeks mandag, og indeksen la på seg 0,1 prosent. I Japan falt Nikkei 225 med 0,1 prosent mens den brede Topix-indeksen steg 0,01 prosent.

På Filippinene falt aksjemarkedet med tre prosent, mens det ble oppgang i Kina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere